• 瀏覽: 2,439
  • 回覆: 28
人以身為貴,家以和為貴,鄰以親為貴,
友以誠為貴,體以健為貴,衣以適為貴,
住以雅為貴,窮以志為貴,富以仁為貴,
心以善為貴,品以端為貴,物以稀為貴,
情以真為貴。👍
現在某些西方國家政客和文化界人士不斷加強抹黑。以前愚笑。只要自已內心平靜和清靜,自強不息

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-1-6 07:02 AM 發表
現在某些西方國家政客和文化界人士不斷加強抹黑。以前愚笑。只要自已內心平靜和清靜,自強不息
根據傳媒報告中國企業家建議同業好好發展中國內地市場

咁就留番自己用啦!

依條盲毛狗梗係話大陸手機偷咗蘋果嘅 [雙卡雙待]技術喇,唔知道大陸手機十年前已有這技術,邊個偷邊個都唔知,正一豬頭炳!

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-6 06:48 AM 發表
中國競爭力趨強勁
侵侵走狗超葡萄:可能偷咗蘋果技術
…2019年01月05日 13:56
中美準備展開新一輪貿談之際,有白宮官員繼續唱衰中國,到底博乜?侵侵走狗、白宮首席經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)又出口術中傷中國,酸爆咁話中國依家變得 ...
佢老尾一味搞軍事、經濟霸權侵略,
最後弄得一屁股債務,
科研欠缺資金……只靠民企當然會落後於人,
不思改進反倒過嚟賴人偷竊,
睇嚟佢老尾氣數衰敗已回天乏力。

呢個世界冇話邊個偷邊個,各自取長補短,能夠領先就是成功

其中精彩剖析日本夜郎自大,美國自信盡失
https://youtu.be/IohI3PQxM_M

一早唔好去中國生產就無事啦。

引用:
原帖由 peter925 於 2019-1-6 09:04 AM 發表
一早唔好去中國生產就無事啦。
同樣邏輯……一早唔立國咪晤會有衰敗囉。

老美根本是搞屎棍、是非精,完全對地球沒有供獻!一味霸權主義!!!正pK

侵侵自己搞貿易戰搞華為,搞到蘋果越賣越差,之後將個責任推返比大陸,勁,蘋果自己偷權偷專利比高通告到pk仲好意思話人偷?

咦,呢個世界唔係有專利嘅咩,攞咗專利咪人地抄唔到囉,如果可以偷到人地嘅技術,咁你老美就唔會阻止高通賣晶片比大陸公司喇,如果大陸係偷的話,用高通晶片照抄然後賣出製成品就得喇,咁點解大陸唔咁做?咪就係大陸都會跟專利呢個遊戲規則玩囉!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]