• 瀏覽: 2,437
  • 回覆: 28
IPHONE太坑人了,不過有大把人蜂擁去買它賺盡,到5G出現,發現專利只得零頭,處於弱勢,在賺吾到的情況下也要別人賺吾到,唯有出茅招。

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-6 09:16 AM 發表

美國佬啲廠做唔掂咪要賣....廠咯!
你政府掟錢落去咪唔使賣廠咯!技術咪唔會外傳.....
民主體制下……呢種手法叫「官商勾結」,
死罪嚟㗎。

引用:
原帖由 pimon 於 2019-1-6 09:50 AM 發表

民主體制下……呢種手法叫「官商勾結」,
死罪嚟㗎。
睇睇下佢老尾現時急得像「熱鍋上的螞蟻」,
究其原因……好大可能係因為「體制」上鬥輸咗俾中國?

引用:
原帖由 煙如織 於 2019-1-6 08:43 AM 發表
依條盲毛狗梗係話大陸手機偷咗蘋果嘅 [雙卡雙待]技術喇,唔知道大陸手機十年前已有這技術,邊個偷邊個都唔知,正一豬頭炳!
正正反影西方人的邏輯,雙卡雙待原本就是因應大陸人民需要,從大陸山寨品牌手機中發展出來的,西方大品牌還極力抗拒,後來為打入大陸市場才山寨了這種技術,這是地球人都知道的是,
西方人那些經常指示人家偷竊了他的技術,實際就是他們偷了人家技術,然後利用各種手段,霸佔人家成果,還要反指人家偷了他的霸道行為

引用:
原帖由 pimon 於 2019-1-6 10:18 AM 發表

睇睇下佢老尾現時急得像「熱鍋上的螞蟻」,
究其原因……好大可能係因為「體制」上鬥輸咗俾中國?
就是現在大陸照美國的遊戲規則都玩贏美國,美國要出矛招,自己都不按自己定的規矩出牌了

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-6 06:48 AM 發表
中國競爭力趨強勁
侵侵走狗超葡萄:可能偷咗蘋果技術
…2019年01月05日 13:56
中美準備展開新一輪貿談之際,有白宮官員繼續唱衰中國,到底博乜?侵侵走狗、白宮首席經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)又出口術中傷中國,酸爆咁話中國依家變得 ...
有可能!美國的5G已被偷, 好在還有6G及7G

華為 開發 5G 已經有好多年

同 Ericsson、Nokia 一齊開會去定制式,再隨著方向去研發,美國 AT&T 冇參與。Apple 一直只做產品,更加冇呢方面技術。

中國全國鋪光纖 network 去配合,亦都唔係剛剛先開始。美國突然好似瞓醒、發緊夢,仲要話發夢時被人偷嘢。華為開發技術接近有成績,美國呢方面借口,好難會得到國際間同情。
引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-1-6 11:18 AM 發表
有可能!美國的5G已被偷, 好在還有6G及7G

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-6 09:13 AM 發表

偷?美國佬真戇九九!
中國連間廠都買埋喎!
生產技術當然要過檔!
咁點叫偷,唔通買個
廠房,生產線養老鼠?
美國佬嘅思維就係要你高價買咗間廠返嚟咩嘢都唔做,淨係養老羊養豬養雞,自稱才子話齋,中國係小農社會呀嘛。

雙咭係中國手機特色。現在iPhone 偷了人當新嘢。呵呵

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-6 06:48 AM 發表
中國競爭力趨強勁
侵侵走狗超葡萄:可能偷咗蘋果技術
…2019年01月05日 13:56
中美準備展開新一輪貿談之際,有白宮官員繼續唱衰中國,到底博乜?侵侵走狗、白宮首席經濟顧問庫德洛(Larry Kudlow)又出口術中傷中國,酸爆咁話中國依家變得 ...
都唔知美國佬係唔係真係想傾掂條數,冇啦啦又話出過 旅遊警告

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]