• 瀏覽: 29,497
  • 回覆: 205
  • 追帖: 4
+7
引用:
原帖由 戰牛30000 於 2019-1-5 01:13 PM 發表

股市輸錢,記住要多謝你的最愛猶太鱷主人
你又代表人講野呀!
錯亂。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-5 01:36 PM 發表

你又代表人講野呀!
錯亂。
你哋唔係代表西方民主講嘢既咩?

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-1-5 01:44 PM 發表

如果Bruce Lee唔紅 又點會請佢返香港拍戲
你一直都係香港啦!  又唔見嘉禾搵你拍戲
你不如去歷史博物館睇下片

引用:
原帖由 q5756667877 於 2019-1-5 09:30 AM 發表
挑仲話中國人團結
對外團結,對內始終都會有唔同意見,乜嘢民族都有㗎啦,不過無人好似香港班廢柒咁長期希望自己國家僕街,更唔好話團結,無撚旨意過你地呀,挑其老味 !

引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2019-1-5 09:43 AM 發表

其實李小龍一直最睇唔起就係一班只識日日打套路在幻想自己係大師嘅所謂國術家,扁扁現在喱班人又借李小龍型像招搖撞騙搵食,真諷刺。
佢唔係睇唔起套路武術齋耍唔打,佢深知套路武術係學功夫嘅入門基礎,不過佢覺得武功係一定要實戰,透過實戰累積經驗改進本身武功,呢樣係因人而異,各人天賦體質,手腳長短都唔同,所以只有透過不斷實踐戰鬥先會知自己真正強弱,取長補短。

佢嘅意思係,純練套路只係體操,練好套路就要多點講手,先會將套路變成真正應用嘅武功。

引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2019-1-5 09:43 AM 發表

其實李小龍一直最睇唔起就係一班只識日日打套路在幻想自己係大師嘅所謂國術家,扁扁現在喱班人又借李小龍型像招搖撞騙搵食,真諷刺。
佢哋同李三腳身上學識苦形拳丶聾形拳
回家一鶴眼涙

引用:
原帖由 ken-man 於 2019-1-5 11:07 AM 發表
李小龍生於美國。
李小龍在美國長大。
李小龍大學畢業於美國。
李小龍妻子為美國白人。
李小龍的子女出生於美國。
李小龍死後葬於美國。
呢條友根本就係美國人嚟㗎。 ...
讀多啲歷史先啦

樓主錯區

六四年李小龍仲未出名。

一代紅人

神話

引用:
原帖由 股貴勝 於 2019-1-5 02:02 PM 發表

李小龍咁短命,擺明輸晒。
佢梗係冇聽黃師傅講,練武係為咗強身,唔係用嚟打架。
食大麻影響健康,不過加拿大鬼話大麻強身健體

一剎那光輝,咪係一剎那……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]