• 瀏覽: 6,187
  • 回覆: 71
+2
引用:
原帖由 深夜港灣 於 2019-1-4 03:03 PM 發表
領展.....
證據呢?!

引用:
原帖由 深夜港灣 於 2019-1-4 03:04 PM 發表

張建宗肯咩?
佢肯,劉小麗又肯唔肯先

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-5 06:42 PM 發表

睇黎政府先至係全港最大業主,地產商都要企埋一邊!
基金佬先至係最大業主拎會都係外國基金佬

引用:
原帖由 leoandmay 於 2019-1-5 01:19 PM 發表

無錯,但政府重點永遠只係開源睇土地問題,但節流就咩都不做
香港幕後玩家係大地產商,幾大家族唔係善良的槍

係唔係林+X呀??

領展退成億有無減租?

退差晌

還富於富

引用:
原帖由 caihk 於 2019-1-7 05:10 PM 發表
退差晌

還富於富
同意, 最公平係全民分紅好似澳門咁, 低下層多幾千蚊巳經可以幫到好多忙, 有錢人多幾萬不過又放銀行收息, 對經濟循環無好處!

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-7 05:21 PM 發表

同意, 最公平係全民分紅好似澳門咁, 低下層多幾千蚊巳經可以幫到好多忙, 有錢人多幾萬不過又放銀行收息, 對經濟循環無好處!
依個提議絕對認同,年年退稅中層同富人拎得最多。反而低下階層咩都無,低下層無錢談何改變生活。

如果d人成日話退錢只會鼓勵年輕人不勞而獲心態,政府大可以推行類似實報實銷資助計劃確保用得其所

富者愈富,
貧者愈貧,
林鄭茂波,
其無後乎?....

引用:
原帖由 姣婆四 於 2019-1-7 09:50 PM 發表
富者愈富,
貧者愈貧,
林鄭茂波,
其無後乎?....
張建宗同羅致光有無仔女, 真係從無公開資料

引用:
原帖由 leoandmay 於 2019-1-7 09:18 PM 發表

依個提議絕對認同,年年退稅中層同富人拎得最多。反而低下階層咩都無,低下層無錢談何改變生活。

如果d人成日話退錢只會鼓勵年輕人不勞而獲心態,政府大可以推行類似實報實銷資助計劃確保用得其所 ...
加碼交通津貼,直接支援打工仔。 不過政府原本修例人頭計只有1個單位可退差餉,又俾犯民雞槍帶頭反對

不少膠官退休後都走去地產商逗人工,點會有針對地產佬的政策呢!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]