• 瀏覽: 7,650
  • 回覆: 111
+7
引用:
原帖由 ...laurex... 於 2019-1-5 12:47 PM 發表
嘩,有肥電新料,正,呢幾個忙唔記得留名tim
見你忙咪幫下你插佢啦

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-5 01:22 PM 發表

見你忙咪幫下你插佢啦
辛苦師兄,剛上一肥電趣聞帖

引用:
原帖由 同你死過 於 2019-1-5 02:31 AM 發表
果層漆油真係同二手車有得揮9182320
有得揮

一定又有人會說是CG圖

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-4 03:19 PM 發表

哈哈!! 你又得咩(呢個標準你定的)?!大家等你表演一下,否則大家都係軍盲而已! 我從來只認自己係軍盲.

我個標準係你飛部遙控直升機/飛機! 我等你表演.
如果唔得,你咪仲衰過我, 起碼我整到部機識得飛仲識的花式表演喎, 磚家!

P.S. 玩開電直都知, 遙控直升機的花式勁到軍用直升機都做唔出來, 單係自旋翻已經無軍事直升機做出來了. ...
可惜,玩遙控機勁既都唔係天朝既人。

呢啲先叫似真野:

https://www.facebook.com/193106728/posts/10101966797820132/

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-6 05:50 AM 發表

可惜,玩遙控機勁既都唔係天朝既人。

呢啲先叫似真野:

https://www.facebook.com/193106728/posts/10101966797820132/
又用別人來大我?別人勁就係你勁?加滕鷹勁就係你勁咩? 哈哈!
最後我一向都叫自己係軍盲無認屎認屁,只係比的紙上談兵認屎認屁叻一點點而已。

老美啲戰機, 實在係廢.

引用:
原帖由 banjo. 於 2019-1-6 08:30 AM 發表
老美啲戰機, 實在係廢.
正經的講,以前F14,F15,F16,F18 年代真心勁,就算F22係太貴,但肥電真係麻麻,當然佢入氣設計同隱身都係優點。但老美走火入魔,用一部機做晒變成不知所謂,由軟件到。。。。浪費晒資源

中國J20外銷? 邊個會買? 結果係無人想買,因為外國嘅飛行員條命比你地中國咩咩20貴太多,人地唔想架cheap嘢係咁跌落黎害死飛行員,結案!

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-6 07:53 AM 發表

又用別人來大我?別人勁就係你勁?加滕鷹勁就係你勁咩? 哈哈!
最後我一向都叫自己係軍盲無認屎認屁,只係比的紙上談兵認屎認屁叻一點點而已。 ...
依家呢個帖講緊中外對比,話你知無論軍用民用家用模型,都唔係好似呢啲飛機文講咁,中國領先全球幾多幾多年。

呢度冇人揸過殲20或者f35,要夠勁先有資格評論,軍版可以摺咗佢。

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-6 09:09 AM 發表

正經的講,以前F14,F15,F16,F18 年代真心勁,就算F22係太貴,但肥電真係麻麻,當然佢入氣設計同隱身都係優點。但老美走火入魔,用一部機做晒變成不知所謂,由軟件到。。。。浪費晒資源 ...
講進氣道,而今反而是中國領先,四妹噴口見到燃燒效率非常好,對推力亦有幫助。

肥電究竟要柒到什麼時候

引用:
原帖由 自行車專用 於 4-1-2019 19:02 發表

師兄對油漆工藝有D知識噃
講油漆,我識少少。
噴面漆之前要噴底漆,底漆即是防銹漆,
大致上有三種顏色。
肥婆電的隱身塗料好似生咗牛皮癬,
應與底漆無關,本身塗料有問題。

先把殲10b、c出口關節打通再說

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]