• 瀏覽: 7,683
  • 回覆: 111
+7
人 的問題! 

如果空軍的都咁就講不過去

有咩好嘈,肥電又好,殲20又好,用家都不是平民和所謂的民間軍事專家。好唔好用,合唔合適都係一班空軍用家話事,在戰場上可否發揮其最大效用或是不堪一擊都是這班空軍控制,一班非用家唱到對家幾差或讚到自己支持的幾勁都好,都不可能影響到這班專業的用家。所以都係回歸現實,看看各國軍方所出的報告會比較實際。

去同軍事強國打,打得贏先至話你勁。

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-3 09:33 PM 發表

肥電隱身塗層不斷出現氣泡同龜裂,每飛一次又要補一次油,不補油又像極生滿豆皮皺紋的肥婆一樣破壞隱身能力,今次盟友真係比尾腳坑得慘

回頭看看我國殲20皮光肉滑,隱身塗層非常光滑貼服,像極新進小鮮肉

就算機身承受高壓氣流一樣無損分毫,隱身塗層方面我國最少領先尾腳一代:smile_o0 ...
好明顯樓主唔抵得各國爭購F35,恨得咬牙切齒導致心理不平衡,不得不出這個無聊酸葡萄貼自慰一下

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-3 11:16 PM 發表

中國二代半戰機真係唔可以叫先進,只可以說唔係太差
中國出力兜售殲10多年,依然捧蛋,好鬼肉酸

引用:
原帖由 CNlocust 於 2019-1-4 11:53 AM 發表

好明顯樓主唔抵得各國爭購F35,恨得咬牙切齒導致心理不平衡,不得不出這個無聊酸葡萄貼自慰一下
你係咪話緊自己,你每日係軍版都係做緊呢D嘢😂😂😂

引用:
原帖由 fb5868293 於 2019-1-4 11:42 AM 發表
去同軍事強國打,打得贏先至話你勁。
軍事強國連金仔都唔敢郁,打鬼咩

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-1-4 11:27 AM 發表
有咩好嘈,肥電又好,殲20又好,用家都不是平民和所謂的民間軍事專家。好唔好用,合唔合適都係一班空軍用家話事,在戰場上可否發揮其最大效用或是不堪一擊都是這班空軍控制,一班非用家唱到對家幾差或讚到自己支持的幾勁都好,都不可能影響到這班專業的用家。所以都係回歸現實,看看各國軍方所出的報告會比較實際。 ...
其實軍版一向都係笑下或者好似我咁悶宅咪上香討亂吹囉, 反正認真便輸了.
正如我成日講香討的所謂軍事專家還不如GOOGLE,YOUTUBE, 香港有幾多人當過兵? 有幾多人識渣飛機(搖控飛機都唔識啦)?
各國咪係到鬥吹水囉, 你有你信美國REPORT, 我有我唔信. 美國星戰已經話俾大家知佢做假 (一句話用來騙蘇聯就得, 說到底咪做假囉). 現在美國唔可以做假咩? 目的騙中國,俄國唔得咩?! 我認為肥電唔識隠身咪現代空中棺材囉.

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-1-4 11:27 AM 發表
有咩好嘈,肥電又好,殲20又好,用家都不是平民和所謂的民間軍事專家。好唔好用,合唔合適都係一班空軍用家話事,在戰場上可否發揮其最大效用或是不堪一擊都是這班空軍控制,一班非用家唱到對家幾差或讚到自己支持的幾勁都好,都不可能影響到這班專業的用家。所以都係回歸現實,看看各國軍方所出的報告會比較實際。 ...
你仲係新手,呢段嘢應該同隻昆蟲講

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-4 12:43 PM 發表

你仲係新手,呢段嘢應該同隻昆蟲講
我只係換了個新account, 攞下分上二星

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-4 01:25 AM 發表

尾腳國防機密咁易比你搵到咩
咁大陸果d網絡評論員咁勁嘅,可以搵到美國佬國防機密,美國官方冇嘅消息大陸反而有,佩服佩服

引用:
原帖由 自行車專用 於 2019-1-3 09:33 PM 發表

就算機身承受高壓氣流一樣無損分毫,隱身塗層方面我國最少領先尾腳一代
肥電就算生 cancer泡診,萌友都要乖乖俾錢!

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2019-1-4 12:26 PM 發表

其實軍版一向都係笑下或者好似我咁悶宅咪上香討亂吹囉, 反正認真便輸了.
正如我成日講香討的所謂軍事專家還不如GOOGLE,YOUTUBE, 香港有幾多人當過兵? 有幾多人識渣飛機(搖控飛機都唔識啦)?
各國咪係到鬥吹水囉, 你有你信美國REPORT, 我有我唔信. 美國星戰已經話俾大家知佢做假 (一句話用來騙蘇聯就得, 說到底咪做假囉). 現在美國唔可以做假咩? 目的騙中國,俄國唔得咩 ...
我只係睇唔過眼,見有d人只係識反,數據都唔識睇便唱衰對方,不論反中或反美。像你咁講,香港人講軍備,根本無信服力,九成幾人連槍都未開過,至於戰機,可能一班飛機維修人員會有資格講多d。講番肥電,我會覺得設計理念很好,怛現時地球技術,材料及燃料根本不配合,要一架咁重的東西直接升上天,很浪費燃料。而可否隱身這問題,都是說雷達電波睇唔睇到,世上咁多不同波長的電波,不可能全部都可隱身。至於用可見光看到的,其實戰機在天上飛係十分嘈,如果不是用超音速飛行,根本其嘈音早早便被人發現。但長時間連續性超音速飛行,又對駕駛者過度負荷。所以我會同意發展無人機會好過現在d所謂五代機,有人的侷限真是軍事科技發展的阻礙。

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-1-4 02:08 PM 發表

我只係睇唔過眼,見有d人只係識反,數據都唔識睇便唱衰對方,不論反中或反美。像你咁講,香港人講軍備,根本無信服力,九成幾人連槍都未開過,至於戰機,可能一班飛機維修人員會有資格講多d。講番肥電,我會覺得設計理念很好,怛現時地球技術,材料及燃料根本不配合,要一架咁重的東西直接升上天,很浪費燃料。而可否隱身這問題,都是說雷達電波睇唔睇到,世上咁多不同波長的電波,不可能全部都可隱身。至於用可見光看到的 ...
完全同意, "香港人講軍備,根本無信服力." 所以有的人我講完都唔再回他們, 反正都係嗰句, 香討的磚家喎咪得啖笑,(好彩我一向叫自己做軍盲).
開槍我多年前去泰國玩過一次咁大把囉(都幾貴下,搶錢). 我識玩遙控直升機, 四軸穿越機(不是航拍), 同玩下遙控飛機,當你玩過就知同WIKI 講既遙控直升機/飛機差好遠, 算識小小飛行皮毛當然唔敢也沒資格叫做專家.