• 瀏覽: 2,780
  • 回覆: 59
香港近年政治爭拗不絕,住屋問題持續困擾港人,中文大學香港亞太研究所最新民調顯示,34%受訪者表示,如有機會將打算移民或移

如有機會將打算移民或移居外地,有關比率與一年前的33%相若
有機會呢句好緊要,因而家沒有機會,所以沒有得移。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190103/bkn-20190103132509938-0103_00822_001.html

多能餘!住都住得擠迫邊有錢移民?你估元旦遊行呀!

移民去天堂?

當你係有機會果d, 就未必想移...

方向報已經變成毒果2.0, 鼓吹香港玩L完.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-1-3 09:20 PM 發表
之前 689 任位,好少插 689。
而家不做 1 年多,又插鄭若驊不起訴他及自己僭建一事,隨時玩完,即好想鄭若驊起訴 689

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2019-1-3 09:00 PM 發表
有機會呢句好緊要,因而家沒有機會,所以沒有得移。 ...
民主菲律賓只需5萬
果3成人連5萬都冇?  

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-1-3 09:20 PM 發表
支持屌鳩呢份毒媒

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-3 09:25 PM 發表

民主菲律賓只需5萬
果3成人連5萬都冇?  
民主中國要幾多錢?

引用:
原帖由 toledo 於 2019-1-3 09:29 PM 發表
唔滿意香港制度

想移民唔阻你

香港少三分一

即係少咗二百幾萬人

真係唔錯
著草去台灣就更好

引用:
原帖由 fatcrab08 於 2019-1-3 09:28 PM 發表
民主中國要幾多錢?
5年期回鄉證收費港幣260元;10年期回鄉證收費港幣390元

人各有志,追求自己嚮往的生活乃人之常情,移民是其中一個途徑,未嘗不可,但不要後悔自己所作的決定,是對是錯,也要坦然接受。

劏房都住唔起 移去邊度啊 去古洞囉 係古老山洞啊

建議取消可雙重國籍,你估有幾多人回流香江?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]