• 瀏覽: 4,338
  • 回覆: 70
+7
引用:
原帖由 lrr174 於 2019-1-3 02:27 PM 發表
99% 港人想中六合彩添, 呢d調查有乜意義 ?
咪就係同過去嘅數據做對比囉醒目

空氣好地方大移民局都睇班移民客是否過來攞福利!訪問公屋無納稅無技能,大學生無野做,英文又唔識班友,選票國唔歡迎呢!

日日提住想移民想走既
其實多是現實生意不如意
不一定到失敗者
但起碼不會是成功者
於是就日日幻想移民外國就能點好點好
就可以享受大屋福利
但這些人在自已地方都撈唔掂
出去更發達地區咪只會更仆街
除非你話香港移去非洲、南亞
移去更落後地方就一下變上等人啦
不過當地生活係點?只怕不會比在港更舒適囉

好多已經移民

引用:
原帖由 Corinthians1914 於 2019-1-3 04:22 PM 發表
咪就係同過去嘅數據做對比囉醒目
噢, 係咩 .... 知唔知八十年代尾九十初移民潮幾墟陷, 有過之而無不及

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-3 02:10 PM 發表
?20190103135053

香港中文大學香港亞太研究所上月11至17日電話訪問了708名18歲或以上香港市民,結果顯示,34%受訪市民表示如有機會會打算移民或移居外地,有關比率與之前一年(即2017 ...
唔知你講真定係講反話,我只知加拿大同澳洲D鬼有嚴重種族歧視。

想移民 ; 認為香港政治不民主/不滿意香港政治制度 34%x17.4% = 整體港人5.9%
沒想移民 ; 認為基本設施/制度良好 (1-34%)x25.9% = 整體港人17.1%

所以調查結果顯示 認同 香港特區政治制度良好 比不認同 多近三倍

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-1-3 03:21 PM 發表
「泛民」「本土」「平果妓者」日日係度撕裂香港,大家都好想離開。

香港人好想爛果佬,本土,犯民離開香港。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]