• 瀏覽: 4,316
  • 回覆: 70
+7
引用:
原帖由 小小明星123 於 2019-1-3 02:28 PM 發表
好得夾唔送,記得放棄香港身份
香港永久居民資格是無法例依據可以放棄的。

引用:
原帖由 6674 於 2019-1-3 03:16 PM 發表

難聽D講
有錢的買豪宅四維飛,你在平民食堂丶公交車見佢地吾到
低下的,干速遞員、飲食丶地盤丶7-11,劈價同你爭? 你都話人口老化,但有些工種始終要有人做。

留心睇下日本,人口負増長。很多餐廳零售都係阿公阿婆做。 ...
我指住屋問題

嘩,好咯,34%港人想移民,半數行動即係17%港人會移民,即係差不多有120萬人會移民囉,好行唔送,要快。

引用:
原帖由 耿耿於懷Juno 於 2019-1-3 02:29 PM 發表
香港政府繼續漠視

高官幾十萬糧照出

想不開的 每日空中飛人

酒會繼續高高興興
正確
今時今日迫市民住非法改建僭建幾十尺豪宅租金價劏房係今屆特區政府貪婪高官

移民要有錢...有錢其實係香港住真係唔錯。

「泛民」「本土」「平果妓者」日日係度撕裂香港,大家都好想離開。
引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-3 02:10 PM 發表 20190103135053

香港中文大學香港亞太研究所上月11至17日電話訪問了708名18歲或以上香港市民,結果顯示,34%受訪市民表示如有機會會打算移民或移居外地,有關比率與之前一年(即2017 ...

快D走啦...多D人走香港唔使咁迫...好行夾唔送...

引用:
原帖由 我笨笨 於 2019-1-3 03:20 PM 發表
移民要有錢...有錢其實係香港住真係唔錯。
今日的香港俾大陸人搞到烏煙瘴氣

移民話咁易詳? 梗係想多過做啦 !

回大亞灣住,100萬有交易70平方米,加裝修,太正。

走啦

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-1-3 02:35 PM 發表

最大原因  ..... 35%指是因外地「居住環境較寬敞」

香港所有土地都有持份者,
個個都 要生要死咁表態話 唔準發展,
呢個死結俾你做特首都很難攪
利益持在手中為何要免費送贈他人?當然死也不放手。

這些社會理念教育我永不捐贈

窮西移民去邊?敘利亞定天竺

建制話內地自由行影響土瓜灣市民

最後又做到D咩?

香港政府幫到你什麼?

不如今晚買注多寶六合彩

只可自求多福

留埋哩句言 不浪費時間

新聞版不再作回覆

香港人加油

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]