• 瀏覽: 4,313
  • 回覆: 70
+7
引用:
原帖由 潮水西流 於 2019-1-3 02:25 PM 發表
點解冇人揀民主大國, 美國同印度
不明他們香港人為何不移去黨國居住

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-1-3 02:41 PM 發表

呢句真, 連長洲小市民67王 都可以日日玩謝政府 , 實權係零
香港市民能做到D咩?

像你民選議員又點?

色髮不止可以改變,而且可以穿越時空,回到以前

市民做到D咩?

日日9叫大白象,你市民阻到咩?

加拿大,澳洲,糜蟈都有嚴重種族歧視

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-3 02:10 PM 發表
?20190103135053

香港中文大學香港亞太研究所上月11至17日電話訪問了708名18歲或以上香港市民,結果顯示,34%受訪市民表示如有機會會打算移民或移居外地,有關比率與之前一年(即2017 ...
加拿大溫哥華新投資移民例,係埠仔(少於幾千人),投資十萬加幣,有三十萬儲備就可入計劃書申請。E家一國兩制咁"成功",真係無鞋都挽屐走。

咁多漢奸收黑金反對建屋,就是想你們無屋住,繼續憎恨政府

好啊
5.5% 計劃走。推算全港 7m 人口,即三十八萬。
以二人家庭計,可以走緊 76萬,減去每年五萬單程証,淨負70萬。
中產階級容易上樓 

引用:
原帖由 lovecpc 於 3/1/2019 14:46 發表

香港人不是大陸人後代嗎??香港不是黨國國土嗎??

引用:
原帖由 6674 於 2019-1-3 02:57 PM 發表
好啊
5.5% 計劃走。推算全港 7m 人口,即三十八萬。
以二人家庭計,可以走緊 76萬,減去每年五萬單程証,淨負70萬。
中產階級容易上樓  ...
其實現今香港人口老化問題嚴重

之後亦有出生率低問題

本來過了関口,問題有機會自然舒緩

但每天150....

引用:
原帖由 lovecpc 於 2019-1-3 02:46 PM 發表

可能想去靠近黨員的家人才去外國

最想去既咪當本BNO 係寶嗰D囉, 偏偏又無得你去

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-1-3 02:45 PM 發表

加拿大澳洲都係民主大國
加拿大,價廉物美.
揸住百零萬已做皇帝

廢柴冇本事又想學人移民

貧賤不能移
就係咁嘅意思

引用:
原帖由 耿耿於懷Juno 於 2019-1-3 03:02 PM 發表

其實現今香港人口老化問題嚴重

之後亦有出生率低問題

本來過了関口,問題有機會自然舒緩

但每天150....
難聽D講
有錢的買豪宅四維飛,你在平民食堂丶公交車見佢地吾到
低下的,干速遞員、飲食丶地盤丶7-11,劈價同你爭? 你都話人口老化,但有些工種始終要有人做。

留心睇下日本,人口負増長。很多餐廳零售都係阿公阿婆做。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]