• 瀏覽: 1,874
  • 回覆: 21
+3
🦎🐊👿🐢💀🐍🐉🦕🦖🤴🦑🐳🐋🐞🐛🦗🐼🐯🐹🐲
好定唔好? 香港有板你睇. 

對!真槍實彈的武統才不是騙局!

唔怪之得今朝「車少」又要炒車了

引用:
原帖由 ASoIaF 於 2019-1-3 11:19 AM 發表
【本報訊】台灣執政民進黨在去年九合一地方選舉嚴重受挫,北京以為有機可乘,在2019年第一個工作天隆重集會,紀念《告台灣同胞書》發表40周年。中共總書記習近平親自宣佈對台政策「習五條」,在拒絕承諾放棄武統下大炒「一國兩制」冷飯,尋求急統台灣。台灣總統蔡英文隨即強硬回應,強調台灣絕不會接受一國兩制,籲北...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...

呆灣仔想戰死沙埸?

引用:
原帖由 aldonza 於 2019-1-3 11:43 AM 發表
其實香港除咗地小住屋唔夠,醫療人手不足外有乜問題? 講民主,香港比美國好得多,言論自由超高。差佬比美國斯文得多。人民收入比美國人多。教育不過不失。交通OK。
樓價貴? 你去怪炒樓,同一畢業就仆去買樓嗰班友啦。

省委領導公開反對中央政策,沒用。

那就武統吧。

以武拒統,只有只有死路一條。

民主國家當家作主唔好咩!
為何要一角両製,被獨裁割膠控制

真要打,一定要拉你登歸岩里正男,菜菜子呢兩個日奸重判,唔好比牠們走甩

引用:
原帖由 aldonza 於 2019-1-3 11:43 AM 發表
咁,香港又真係好過台灣好多喎!

如果話香港一國兩制唔好,咁都係因為太自由,縱容港獨犯民成日搞搞震。唔係未來台灣會變成香港,而係今日香港已經變成台灣,乜都政治鬥爭行頭

引用:
原帖由 clarence_hqwe 於 2019-1-6 09:53 AM 發表

人民收入比美國多美國亞馬遜最低工資15美元,香港做派遞有冇一半工資先
你完全唔了解美國,美國大部份人都係負資產。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]