• 瀏覽: 32,213
  • 回覆: 231
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 咖哩哥哥 於 2019-1-3 09:32 發表
早上7時許,港鐵大圍站往紅磡方向,據報有人在月台後方走入路軌範圍,港鐵職員發現報警,東鐵往紅磡列車一度延誤。警方及港鐵職員翻看閉路電視後,發現一名男子走入路軌範圍後,到對面月台乘車離去。港鐵表示,大圍站的月台長在早上7時發現一名男子,由2號月台進入路軌,於是立即按動緊急掣,阻止列車進出車站,並通知車務控制中心報警處理,至早上7時25分,經一輪搜索確定情況安全後,列車服務回復正常。

有冇咁趕啊 ...
俾佢咁搞一搞, 多得你唔少

引用:
原帖由 mac02 於 2019-1-3 11:20 AM 發表

軍版勁多呢啲黃色人啦,你講釣魚臺佢就同你講外蒙古,無符架啦,等啲記者遲一兩日有無跟進報導果位仁兄係因咩事要跳落路軌過對面囉。
佢哋冇pt,咪唯有狗up當秘籍囉

引用:
原帖由 pharmaceutics88 於 2019-1-3 09:56 AM 發表
香港人真係慘,驚遲到驚到要跳軌,命都唔要。唔怪得香港咁多人有情緒病。
唔怪得佢 主流文化 係咁偏激 係咁變態 我覺得佢被迫

引用:
原帖由 Newbie_E 於 2019-1-3 10:17 AM 發表
99%係大陸人啦,

條命完全唔值錢
宜家香港人大陸人邊條命值錢啲都未知

引用:
原帖由 超力電磁俠V 於 2019-1-3 10:13 AM 發表

大陸人機會都唔少
本人親眼見到兩名大陸佬在車廂內於火炭吐痰出路軌。尾隨跟班見到佢老頂吐痰佢突然又痰上頸,真係無恥…阿爺係咪要教吓佢啲孫?

引用:
原帖由 Ylov 於 2019-1-3 11:02 AM 發表

無錯,宜家香港大陸人多過香港人
無錯!呢個事實藍色係唔會敢接受,藍色愛老屈又唔敢認
個個佢爺爺上身,佢話乜你地就唔可以話二,相關事都唔得只可以係佢既答案,日日極權統治者上身,真係當自己有阿爺既權力,要人係討論區點問就要點答,回去阿爺懷抱可能有機會

即係紅燈過馬路,其實把握得好無危險

引用:
原帖由 nikon3230 於 2019-1-3 10:44 AM 發表
要重罰這人。
阻燃住個地球轉

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2019-1-3 10:54 AM 發表

九唔搭八
問非所答
收線
X2直情低X能

引用:
原帖由 pharmaceutics88 於 2019-1-3 09:56 發表
香港人真係慘,驚遲到驚到要跳軌,命都唔要。唔怪得香港咁多人有情緒病。
很合理!市民遲到必須重罰!市民生存的責任就終身為國家勤奮工作,不得有任何差錯!
警方亦應拘捕有關市民並公開處罰!

引用:
原帖由 chanman兩件TKO 於 2019-1-3 10:25 發表

正仆街黃C狗
無錯,只有黃粉才會出現遲到等錯誤!

引用:
原帖由 gym626 於 2019-1-3 11:27 AM 發表

宜家香港人大陸人邊條命值錢啲都未知
X2啲7菇6仲以為香港撚好巴閉

陸續有泥,法律排第二

多得佢唔少😡

引用:
原帖由 estateman 於 2019-1-3 09:53 AM 發表
如果發現此人是大陸人一定過20板
深信,是大陸人所為!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]