• 瀏覽: 32,204
  • 回覆: 231
  • 追帖: 1
+2
估計佢是已經遲到了,所以專登製造港鐵延誤,然後賴港鐵攪到佢遲,搏公司唔罰

引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-1-3 10:17 AM 發表

嗰條友就快,令到其他人慢
到佢坐監嘅時候自然會慢

你咁肯定,即是你啦,要報警拉你先得。

引用:
原帖由 Newbie_E 於 2019-1-3 10:17 AM 發表
99%係大陸人啦,

條命完全唔值錢
嘩,咁即係你啦,快去自首。

正常行為

引用:
原帖由 咖哩哥哥 於 2019-1-3 09:32 AM 發表
早上7時許,港鐵大圍站往紅磡方向,據報有人在月台後方走入路軌範圍,港鐵職員發現報警,東鐵往紅磡列車一度延誤。警方及港鐵職員翻看閉路電視後,發現一名男子走入路軌範圍後,到對面月台乘車離去。港鐵表示,大圍站的月台長在早上7時發現一名男子,由2號月台進入路軌,於是立即按動緊急掣,阻止列車進出車站,並通知車務控制中心報警處理,至早上7時25分,經一輪搜索確定情況安全後,列車服務回復正常。

有冇咁趕啊 ...
正仆街黃C狗

引用:
原帖由 estateman 於 2019-1-3 09:53 AM 發表
如果發現此人是大陸人一定過20板
100%大陸哩,動物園為求唔買飛,老虎區都照入,區區跳軌算得係乜

豬隊友

70年代的上火車方法

香港黃屍至L7,好嘢話自己,衰嘢賴落大陸人

引用:
原帖由 iammacdonald 於 2019-1-3 10:25 發表

100%大陸哩,動物園為求唔買飛,老虎區都照入,區區跳軌算得係乜
閣下咁肯定
假使唔係大陸人
咁閣下會否登報向大陸人道歉?

太危險

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2019-1-3 10:33 AM 發表

閣下咁肯定
假使唔係大陸人
咁閣下會否登報向大陸人道歉?
道歉?日日新聞毫無理據話案中人係廢青黃絲果班又會否道歉?

唔好笑國內人啦!

引用:
原帖由 咖哩哥哥 於 2019-1-3 09:32 AM 發表
早上7時許,港鐵大圍站往紅磡方向,據報有人在月台後方走入路軌範圍,港鐵職員發現報警,東鐵往紅磡列車一度延誤。警方及港鐵職員翻看閉路電視後,發現一名男子走入路軌範圍後,到對面月台乘車離去。港鐵表示,大圍站的月台長在早上7時發現一名男子,由2號月台進入路軌,於是立即按動緊急掣,阻止列車進出車站,並通知車務控制中心報警處理,至早上7時25分,經一輪搜索確定情況安全後,列車服務回復正常。

有冇咁趕啊 ...
dklm阻9往返工

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]