• 瀏覽: 2,842
  • 回覆: 55
+4
中國國家主席習近平昨在「習五點」中,主動提出要研究台灣版「一國兩制」。然而「一國兩制」過去21年來在香港實施,卻是讓香港原有的「法治」淪為「...

台灣萍果日報話中共奴役港人喎!台獨分子好興奮,係台萍係咁留言自high,作為香港人的你,如果不同意台萍所講, 井去台灣蘋果日報 表評論, 將真相話比台獨分子知道啦!

新聞來源連結:

https://tw.appledaily.com/headline/daily/20190103/38222530/

唔會係蘋果果邊留言,唔見俾佢地賺廣告費。
反對聲音,會好自動咁被人⋯⋯

台灣人宜家都唔鍾意睇蘋果,唔係都唔洗左賣右賣。
引用:
原帖由 不理性的筍盤 於 2019-1-3 07:29 AM 發表
中國國家主席習近平昨在「習五點」中,主動提出要研究台灣版「一國兩制」。然而「一國兩制」過去21年來在香港實施,卻是讓香港原有的「法治」淪為「...

台灣萍果日報話中共奴役港人喎!台獨分子好興奮,係台萍係咁留言自high,作為香 ...

毒果link唔 click.

一國兩制已死?但汪汪,打手,漢奸隻隻健在,即係點?

依個口號十幾年前已講,麥仲可講到依家

從來沒有不是人治社會

POST 張相嚟睇下啦

係香港蘋果日報,唔係台灣蘋果日報。

記得寫上「給飛天盒仔」係報紙上面呀,唔係無公信力。
引用:
原帖由 19chris 於 2019-1-3 08:03 AM 發表

今日又買蘋果日報

而家香港社會福利越越來越多,社會福利支出大增。真係怕香港正慢慢走向社會主義制度。

遮係咀話無,事實係有囉。

如果客人開心嘅,咪施捨幾蚊囉。
引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-1-3 08:02 AM 發表
一國兩制已死?但汪汪,打手,漢奸隻隻健在,即係點?

一國兩制有2個地方。   一個是一國兩制和五十年不變的香港。 一個是一國兩制的澳門但年年有錢派。      所以唔好亂用一國兩制。  是香港比人屎唧!

引用:
原帖由 不理性的筍盤 於 2019-1-3 07:29 AM 發表

https://img.appledaily.com.tw/images/twapple/640pix/20190103/_Other/1546461109.jpg

台灣萍果日報話中共奴役港人喎!台獨分子好興奮,係台萍係咁留言自high,作為香 ...
一國一制是王道⋯⋯

當權既話ok就ok啦!
人冶社會係咁架啦
駛同你班蟻民講依據
要習慣適應啦

自從大陰蒂人剩低一群旺財之後

咪係,俾犯民同肥佬黎成30年廿文廿武,大聲嗌邊個有罪邊個冇罪,學生打到人爆缸都只是社服,但差佬點吓人,都唔知道有冇傷就坐兩年,人治到咁,又真係要改善吓。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]