• 瀏覽: 5,893
  • 回覆: 74
+7
引用:
原帖由 littlekid2047 於 2019-1-2 09:06 PM 發表

我最驚鹵味空軍有排震呀!
超遠程??實際有效射程有冇流星咁遠呀?

引用:
原帖由 littlekid2047 於 2019-1-2 09:06 PM 發表

此圖可看出殲10C的掛載能力是頗低下,掛4支空空彈已是極限

引用:
原帖由 學習近平 於 2019-1-2 10:50 PM 發表
如果可以用複合掛架,裝多兩支PL-15得唔得?
怕飛唔起

引用:

你的超遠程定義都好低下

引用:

老美驚咩呀? J10C都未發射PL15已被隱形戰機擊落

引用:
原帖由 學習近平 於 2019-1-2 10:50 PM 發表
如果可以用複合掛架,裝多兩支PL-15得唔得?
殲10係單發中型級別戰機, 11個掛點約載彈量在6000千克, 一般最大起飛唔超廿噸.
其中3種任務掛彈方式
全武裝空戰 4中 2近

對地支援 3副油箱(約1800~2000公升) 250KG x8 2近

制海訓練任務 鷹擊91訓練彈 X2 電子對抗吊倉+數據鏈吊倉+模擬掛倉?x2

引用:
原帖由 學習近平 於 2019-1-3 12:41 AM 發表
以後設計新機一定要求可以大量掛彈彈!
巴鐵鍾情F16不買殲10就係因為不滿意J10載彈少

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-3 12:00 AM 發表

老美驚咩呀? J10C都未發射PL15已被隱形戰機擊落
滷味隱形賤雞其實係冇辦法甩開中國超級雷達探測㗎!

引用:
原帖由 學習近平 於 2019-1-3 12:41 AM 發表
以後設計新機一定要求可以大量掛彈彈!
你想要大載彈量...任務可以給予雙發重型戰機(J-11B J-16 SU-35)
單發中型戰機係有限制的, 唔係狂上配置就會更好用D, 就好似要將部"手提電腦"升級到同"頂配桌面電腦"比較一樣.....
而且戰機載彈越多會嚴重影響機動性+航程, 殲-10主要係補充殲-7本身退役後的服務領域, 也幫助中國完成第3~4代戰機的研製能力.

各國的戰機大小比較 J-10其實好細部(圖)

J10 最大的敗筆是翼尖不能掛彈

引用:
原帖由 fb5868293 於 2019-1-3 01:02 AM 發表

滷味隱形賤雞其實係冇辦法甩開中國超級雷達探測㗎!
真係?

引用:
原帖由 CNlocust 於 2019-1-2 11:20 PM 發表

此圖可看出殲10C的掛載能力是頗低下,掛4支空空彈已是極限
盲的嗎?掛埋兩個大油箱,敵人在基地附近一樣可以掛4支pl15 兩支pl10 加中置一個油箱一樣ok

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]