• 瀏覽: 5,935
  • 回覆: 74
+7
點呀
講左服役同首飛,就係唔敢講立項

咁再之前嘅10分鐘返盤估仔 你都唔會講架啦

引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-1-4 04:21 PM 發表
點呀
講左服役同首飛,就係唔敢講立項

咁再之前嘅10分鐘返盤估仔 你都唔會講架啦
蘇聯,柒出國際有排笑

引用:
原帖由 CNlocust 於 2019-1-4 04:26 PM 發表

蘇聯,柒出國際有排笑
真係有排笑,隻狗吹好好玩

連立項咁淺嘅中文都唔識就咪出泥柒

引用:
原帖由 head2010 於 2019-1-4 13:34 發表

謝解答,我仲以為殲十a,b,c同一作用,只是升級版而已
並唔算錯

10 號原型階段已經考慮到多用途能力,J-10A/S 能投射制導炸彈、對艦、SEAD

而 B/C 升級系統令武器更多樣化

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-3 07:30 PM 發表

如果目標多又如何?中尾冇可能爆發大規模空戰咩?
1. 現時形勢,渠老美的第一、第二島鏈內空軍基地受制東風,無法大規模集結,航母艦隊又怕被老八擊沈,有這遠跑這遠,老美沒有能力大規模空襲中國。
2. 如大規模空戰,十仔只不過是快速攔截的第一波,大把重型戰機接著增援,更會兜後兜翼圍襲美機,東風、巡航導彈炸鳥巢,戰艦紅旗亦不閒著,體系大戰,彈量不再是問題。

nice

引用:
原帖由 機龍 於 2019-1-4 07:10 PM 發表

並唔算錯

10 號原型階段已經考慮到多用途能力,J-10A/S 能投射制導炸彈、對艦、SEAD

而 B/C 升級系統令武器更多樣化
硬傷是起落架設計,令機腹及機翼的掛載效率受限。

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-1-9 02:13 PM 發表

J-10是空優機種,對手是F-16,至於對地攻擊可交由J-16或過千架阡轟機處理,勝任有餘。

引用:
原帖由 kenobi 於 2019-1-9 14:13 發表

J-10 主翼為減阻將翼尖切角壓縮左掛載空間,補救辦法係利用肚底帶炸彈,令掛點增至 11 個,而 2 號、10 號再加 2A/10A 變成 13 個

2、3、9、10 就要油箱同導彈做取捨

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-9 03:21 PM 發表

J-10是空優機種,對手是F-16,至於對地攻擊可交由J-16或過千架阡轟機處理,勝任有餘。
英國颱風已經掛住流星執行任務.

可惜J10+PL15 對住颱風/陣風+流星, 機又唔及人, 彈又唔及人, 只有被吊打的分.

引用:
原帖由 CNlocust 於 2019-1-3 04:08 PM 發表

傻仔, F15掛點多唔用翼尖完全冇問題,殲10原本已掛點少再要常備掛3個油箱,冇埋翼尖咪攪到目前咁狼狽肉酸囉
點解用部雙發來做比較既?咁公平嗎?

搞保形油箱啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]