• 瀏覽: 4,686
  • 回覆: 41
+2

報導指出,近年俄軍接收的新戰機的航電雷達裝備仍顯落後,較中共空軍差距甚大,在2018年甚至曝出共軍購自俄羅斯的先進戰機蘇-35在演習對抗時不敵國產殲-10C,主要也是敗在航電性能不佳。

https://www.chinatimes.com/realtimenews/20190102003375-260417

10C 雷達較先進

咁買SU35來做咩?

引用:
原帖由 lyk898 於 2019-1-2 09:04 PM 發表
咁買SU35來做咩?
航程、轟炸力有別

10C 主力是本土、近岸防衛
J20, Su-30 , su-35, J16 是遠程轟炸、反艦

一早話俄國電子半桶水。

引用:
原帖由 lyk898 於 2019-1-2 09:04 PM 發表
咁買SU35來做咩?
之前有軍盲話SU-35雪豹E雷達天下無敵,得淡笑

買SU-35又不是買很多,要注意的是,中國空軍也有很多舊機要替換,換上帶彈卡車SU-35肯定是加快升級換代.

引用:
原帖由 KZRTO 於 2019-1-2 10:41 PM 發表

之前有軍盲話SU-35雪豹E雷達天下無敵,得淡笑

買SU-35又不是買很多,要注意的是,中國空軍也有很多舊機要替換,換上帶彈卡車SU-35肯定是加快升級換代. ...
早排先有隻昆蟲「傳」中國因為 J10 太渣要繼續買蘇35,又打咗幾日飛機

中國空軍的尷尬及無奈 : 或將再採購一批蘇35
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27903576&extra=&page=1

好心啦, 出篇網絡評論員文章就係?? 唔好玩啦, 要比較就拎出 J10C 同SU35兩個雷達系統數據比較啦, 咩中國因為 J10 太渣要繼續買蘇35,又打咗幾日飛機?? 你咁講領導剷到你上天花板呀, 即係話上級入錯貨啫?? 

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-1-2 11:57 PM 發表
好心啦, 出篇網絡評論員文章就係?? 唔好玩啦, 要比較就拎出 J10C 同SU35兩個雷達系統數據比較啦, 咩中國因為 J10 太渣要繼續買蘇35,又打咗幾日飛機?? 你咁講領導剷到你上天花板呀, 即係話上級入錯貨啫??  ...
你咁激動咪即係明講俾人知你係隻昆蟲嘅分身?雖然大家都已心照

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-1-2 21:33 發表

航程、轟炸力有別
老解有意 Su-35 同 Su-30 兩款俄機一齊部署,咁樣起到協同效用

J-20+J-16
Su-35+Su-30

兩個平行重戰組合

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-1-2 09:33 PM 發表

航程、轟炸力有別
如果係看重SU35航程、轟炸力,自造的J16已滿足需求啦,還買SU35做咩

引用:
原帖由 借錢梗要還 於 2019-1-2 11:34 PM 發表

早排先有隻昆蟲「傳」中國因為 J10 太渣要繼續買蘇35,又打咗幾日飛機

中國空軍的尷尬及無奈 : 或將再採購一批蘇35
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27903576&extra=&page=1 ...
殲20難產,殲11B落後,殲10腿短力弱,殲16仍殘缺不全

你又段章取義了

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-1-2 09:35 PM 發表
10C 主力是本土、近岸防衛
J20, Su-30 , su-35, J16 是遠程轟炸、反艦
咁有J16 還買SU35做咩?

引用:
原帖由 機龍 於 2019-1-3 12:41 AM 發表

老解有意 Su-35 同 Su-30 兩款俄機一齊部署,咁樣起到協同效用

J-20+J-16
Su-35+Su-30

兩個平行重戰組合
咁即係老解運用SU35係擔任空優角色,如SU35敗給J10,咁咪也不敵台軍F16V,成8千萬一架,咁中國咪俾俄佬搵左大笨做了大水魚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]