• 瀏覽: 11,070
  • 回覆: 173
+14
引用:
原帖由 CNlocust 於 2019-1-1 08:59 PM 發表

最新的055 就裝有C波段 火控雷達啦,中國最新盾艦啪啪聲打你臉啦

http://inews.gtimg.com/newsapp_bt/0/1718341229/641
邊隻字寫火控?
打到F35就得啦。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-1-1 09:12 PM 發表

邊隻字寫火控?
打到F35就得啦。
" 用於紅旗-9/19飛彈引導的C波段" 是不是火控

http://view.inews.qq.com/a/20170629A02AU100

引用:
原帖由 CNlocust 於 2019-1-1 09:41 PM 發表

" 用於紅旗-9/19飛彈引導的C波段" 是不是火控

http://view.inews.qq.com/a/20170629A02AU100
中繼導引唔等於火控喎,最近南韓仔話日本佬用火控照佢,你咪問南韓仔乜野叫火控囉。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-1-1 10:10 PM 發表

中繼導引唔等於火控喎,最近南韓仔話日本佬用火控照佢,你咪問南韓仔乜野叫火控囉。
正解。

引用:
原帖由 CNlocust 於 2019-1-1 08:59 PM 發表

最新的055 就裝有C波段 火控雷達啦,中國最新盾艦啪啪聲打你臉啦

http://inews.gtimg.com/newsapp_bt/0/1718341229/641
即中國055艦防空能力屬一流水平啦!咁日本出魂號上面十隻肥電都係靶機黎啦!😎

等日本買到F35B俾出雲,遼寧號可能响博物館啦!哈哈哈哈!

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-1-1 10:10 PM 發表

雷達中繼導引導彈唔等於火控? 咁火控又係咩?請賜教

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-1-1 10:23 PM 發表

正解。
雷達中繼導引導彈唔等於火控? 咁火控又係咩?請賜教

引用:
原帖由 jimsonweed 於 2019-1-1 10:27 PM 發表

即中國055艦防空能力屬一流水平啦!咁日本出魂號上面十隻肥電都係靶機黎啦!😎
何以得出此結論

中國的防隱形雷達好似都是陸基的

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-1 21:30 發表

又嚟湊吓熱鬧!呢度有個狗生狗死..自誇軍事...磚家!成日指指點點!
認屎認屁,講開.....洲際導彈,磚家糕見話:洲際導彈...唔一定
裝核子彈頭,...用傳統彈頭喎!吾,為咗長知識!咪請教佢咯!
點知個....磚家..無晒反應,吾,以為佢近視睇唔見,見佢一次問一次!
但佢竟..視而不眼,聽而不聞,講東講西,轉移話題,又唔認衰仔! ...
做得香討漢奸, 最叻係厚顏無恥, 顛三倒四, 胡說八道, 無中生有, 任小唔嬲.

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2018-12-31 05:18 PM 發表
閒來做做科研,比較-下日本出云級(如改為輕型航母)及中國遼寧號的空戰能力,主要假設 :

1: 出云級改裝后可搭載12架F35B
2: 遼寧號可搭載24架J15

按美軍模擬對戰,F35與F15E的戰果是 8:0,殲15不如F15E,按此比例,出云級的12架F35B可擊落96架J15,等同4條遼寧載機量,不過考慮到F35一次最多只能內掛4枚AIM-120中距彈,即是一波次只能打下48架J ...
一切都源於美軍的摸擬 有需的話一架f35擊落10000架J15添,一架f35可以ko中國 班契弟仲唔快d買

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-1-1 08:10 PM 發表

346點計都唔係傳統上火控既火控雷達。

只是AESA搜索雷達有足夠精度指導主動彈打擊目標,可以打爆肥電。

P.S.美國自稱可用E2D AEW指導標六,但有人會話E2D隻UHF碟係火控雷達?
低能。 ...
"指導主動彈打擊目標", " 指導標六"

導引唔等於火控? 自己前後口供都唔夾好,自己打臉自己啪啪聲,笑狗屎

引用:
原帖由 CNlocust 於 2019-1-1 10:37 PM 發表

何以得出此結論
機龍兄講:346 用 S-band 搜索、C-band 上練,據稱能中導 32 支飛彈,防空能力屬一流水平。
你講:最新的055 就裝有C波段 火控雷達啦,中國最新盾艦。
咁上面十隻肥電要面對32飛彈喎!

附件

641.jpeg(31.58 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]