• 瀏覽: 11,072
  • 回覆: 173
+14
引用:
原帖由 vh1133 於 2018-12-31 10:45 PM 發表

唔做功課, 日本自已公布, 出云最多得10隻F35B..
日本在2023年前不太可能得到F-35B型...
即使得到B型垂直起降版, 對沒有遠程陸攻型的日本在戰術上並不會加大多少. 擁有航母屬"島嶼國家"唯一的海上戰略擴展要素, 不排除2025~2030年日本會改裝或增建2~3艘可載戰機的航母. 日本係有能力建立4萬~6萬噸級別的航母,而且也能夠保證在5年內形成戰鬥力. 當然..2030年解放軍至少會增加2~3艘8萬噸以上(電磁彈射版航母), 也會擁有同時指揮4個航母戰鬥群的能力.

002及003型設想圖

引用:
原帖由 fouly123 於 2019-1-1 01:52 AM 發表

日本在2023年前不太可能得到F-35B型...
即使得到B型垂直起降版, 對沒有遠程陸攻型的日本在戰術上並不會加大多少. 擁有航母屬"島嶼國家"唯一的海上戰略擴展要素, 不排除2025~2030年日本會改裝或增建2~3艘可載戰機的航母. 日本係有能力建立4萬~6萬噸級別的航母,而且也能夠保證在5年內形成戰鬥力. 當然..2030年解放軍至少會增加2~3艘8萬噸以上(電磁彈射版航母), ...
仍用J15的話不會改變對日航母配F35B的劣勢

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2019-1-1 02:09 AM 發表

仍用J15的話不會改變對日航母配F35B的劣勢
即使係面對現時中國 日本都係劣勢, 更咪諗未來的差距.. 唔係加十幾架F-35就可以令日本威壓亞洲. 國力的平衡線早已達不到可見的高度, 注定咗日本會成為美國的的前頭卒.

引用:
原帖由 fouly123 於 2019-1-1 02:22 AM 發表

即使係面對現時中國 日本都係劣勢, 更咪諗未來的差距.. 唔係加十幾架F-35就可以令日本威壓亞洲. 國力的平衡線早已達不到可見的高度, 注定咗日本會成為美國的的前頭卒. ...
論體量日本當然不及中國,但有美國支持下,在可見將來日本裝備將繼續對中國享技術優勢,誰勝誰負難料,甲午海戰結局隨時再現

就算我大中華人民共和國點樣狂轟濫炸倭寇白頭鷹都唔敢出動飛彈打我大中華人民共和國,難道白頭鷹為咗佢一條狗仔敢冒著滅國滅族風險同我大中華人民共和國打一場核子大戰?
   到時倭寇咪閂埋房門大笑三聲,佢兩大仇敵都同時消滅咗瞓著覺都笑出嚟呀!用 原子彈炸我哋倭地呀,抗日戰爭時殺咗我哋二百幾萬大日本皇軍呀!
引用:
原帖由 ultra 於 2018-12-31 06:21 AM 發表

甘美國係米可打飛彈中國呢?講呢D!

你有冇returning home card 呀?從未返過大陸所以乜撚都唔知呀?井底之蛙你就受之無愧噃。
引用:
原帖由 破曉微涼 於 2018-12-31 02:14 PM 發表

中國冇咩多,淫民死使賤民最多 ^_^ 
派去自殺式行動,贏曬 ^_^ 淫多,到處放一篤屎都贏左,哈哈! 左膠好野!支持你!

邊個話你知出雲號艘二萬幾噸艇仔可以擠十二架F35B呀?有乜數據可以攞嚟見下人呀?使唔使廿零三十年至可以部處完成呀?
引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2018-12-31 04:18 AM 發表
閒來做做科研,比較-下日本出云級(如改為輕型航母)及中國遼寧號的空戰能力,主要假設 :

1: 出云級改裝后可搭載12架F35B
2: 遼寧號可搭載24架J15

按美軍模擬對戰,F35與F15E的戰果是 8:0,殲15不如F15E,按此比例,出云級的12架F35B可擊落96架J15,等同4條遼寧載機量,不過考慮到F35一次最多只能內掛4枚AIM-120中距彈,即是一波次只能打下48架J ...

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2018-12-31 07:09 PM 發表
中國一早用RailGun轟壞你中出雲號。
變成日本出魂號!

出精級改裝, 再加埋香討漢奸瘋癲吹噓, 就知日寇又想再次侵略中國.

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2019-1-1 12:44 AM 發表

係AESA就可反隱身? 什么技術理論
F35 L/S波段隱形唔會太好

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2019-1-1 12:50 AM 發表

得搜索掃描雷達冇火控雷達? 唔會掛? 咁點引導/指令防空導彈呢
主動彈火乜鬼控?

1艘出精級  可以秒殺2艘福特級添啦  仲遼寧

整幾多都冇用,專心搞經濟啦!現實D,唔好撩是鬥非,俄羅斯一招就可以將日本永遠從地圖抹去。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]