• 瀏覽: 10,055
  • 回覆: 210
引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-1-2 12:14 PM 發表
北京政府用了一天時間,已消滅了台灣!
已!即是過去式?即是已完成了?作白日夢的時候吧!不要夢遺就好了。

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-12-31 03:34 PM 發表

如果台灣不是國家, 點解中國人去台灣, 要拎簽證??
點解中國軍隊沒有駐守在台灣??
朱X成,講咁多做乜呀!?叫你契家婆菜菜西子即刻宣佈獨立啦

引用:
原帖由 20168 於 2019-1-2 12:08 PM 發表

始終大陸塊肉大好多,分幾份都夠。
而且各地都明白共產黨無誠信,大家都在等機會,加上經濟差!內亂面已經上路,想借外戰維穩必定輸曬。
獨裁體制,隨時一夜倒台,所以精力都拿去維穩。
對外只能虛張聲勢。

引用:
原帖由 星際邊緣的劉火 於 2019-1-2 12:16 PM 發表

朱X成,講咁多做乜呀!?叫你契家婆菜菜西子即刻宣佈獨立啦
中華民國已是獨立自主的國家。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-1-2 12:17 PM 發表

獨裁體制,隨時一夜倒台,所以精力都拿去維穩。
對外只能虛張聲勢。
好分析!

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2019-1-2 12:20 PM 發表

中華民國已是獨立自主的國家。
系咩,公開企出黎講一句獨立都唔敢呀?!

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2019-1-2 12:02 PM 發表

表面不承認暗中承認,台灣護照免簽證到美國,而大陸國的人民卻要簽證,這就是明證了。
美國怕俾中國知道?

引用:
原帖由 星際邊緣的劉火 於 2019-1-2 12:23 PM 發表

系咩,公開企出黎講一句獨立都唔敢呀?!
已經講了幾十年了,你老共也知道的。只是你無知而已!

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-1-2 12:24 PM 發表

美國怕俾中國知道?
怕知道什麽?

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-12-31 03:13 PM 發表

台灣的防空系統是亞洲第二, 僅次於日本

中共射導彈去台灣, 台灣可以攔截

而且中共射台灣, 台灣也可以射中國北京, 上海, 深圳等城市
.台灣有幾多支愛國者呢?可以頂到幾耐架?個島係冇得補給既喎。

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-12-31 01:36 PM 發表
中國如國進犯台灣勝算如何?國外軍事頻道「Binkov's Battlegrounds」以影片分析比較台海兩岸軍力,指稱台灣地形易守難...

很多愛國網民都認為中國可以幾天之內攻下台灣, 但原來事實是中國根本打 ...
樓主俾啲甜頭真係信咖,你睇下無美國佬係後面搞嘢,睇中國點樣打落台灣
不過現時要打仗真系要有大事情發生先得,唔系和平左咁耐再打嘅話,會被國際上講

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-12-31 03:34 PM 發表

如果台灣不是國家, 點解中國人去台灣, 要拎簽證??
點解中國軍隊沒有駐守在台灣??
咪因為係國共內戰囉,咁點解中華民國要退守台灣島架,咁耐都未進行反攻收復失地咁失威?跟本以前成個中國都係中華民國添啦。

以前有幾個台灣同事/
都當過兵.

他們心目中的老解非常西利,
心理上對老解的戰力非常恐懼.
他們當兵時有一個信條,
一旦來真的戰爭,
一定會逃出軍營,
逃不出的也會消極抵抗.
或乾脆在戰場上投降.

引用:
原帖由 chguxi 於 2019-1-2 12:30 PM 發表
台灣最應該感激嘅就係共產黨,一黨執政下中共話唔打就唔打。如果在民主國家,政府就要順應民意武統台灣
打了三次三次都全軍覆沒而失敗,再也不敢再打了,改為給六毛在此打嘴炮賺些外快,有些甚至是生活費。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]