• 瀏覽: 9,959
  • 回覆: 210
共賊黨得把口,一出手就會穿崩

水口報

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-12-31 02:10 PM 發表

台灣已經和一個獨立國家沒分別了

有自己主權, 自己領土, 自己軍隊, 自己法律, 自己政府/總統/立法院, 自己外交, 自己貨幣
可惜台灣冇國格。。。

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-12-31 03:34 PM 發表

如果台灣不是國家, 點解中國人去台灣, 要拎簽證??
點解中國軍隊沒有駐守在台灣??
咁多點解? 你答左我點解聯合國唔承認台灣先啦?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-1-1 07:52 PM 發表

若說中華民國不是聯合國會員, 所以不存在. 那麼1971年前中華人民共和國不是聯合國會員, 所以1971年前中華人民共和國不存在, 中華人民共和國1949年立國無效. 因為中華人民共和國1949年立國無效, 所以中華人民共和國到現在都無立國, 所以中華人民共和國到現在都不存在. ...
你唔好拒絕治療啦

美國都不承認台灣是一個國家

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-1-1 07:54 PM 發表

世上有2個中國
中華民國國家政府在台灣(中華民國領土)行使中華民國國家主權及執行中華民國國家憲法下的法律。
中華人民共和國國家政府在大陸(中華人民共和國領土)行使中華人民共和國國家主權及執行中華人民共和國國家憲法下的法律。
中華人民共和國政府 (香港及澳門特區政府)在中華人民共和國領土(香港及澳門)行使中華人民共和國國家主權及執行中華人民共和國國家憲法下的法律(香港及澳門基本法) 。
...
可惜全世界99%嘅國家只認中華人民共和國,而另一個中國應該只係平行世界到。。。

一攻,美國借意出手哪

背後的美國才是關鍵⋯⋯ 🙄

引用:
原帖由 20168 於 2018-12-31 02:29 PM 發表
一腳牛屎習帝應該清楚,俾足夠彈藥解放_,極大機會叛變,這才符合自身利益嘛,佢連個女都送走就知啦。
中原文化,對外開戰,必然內亂。正如你去抗日,我就燒你後㯗。

毒果同樓主除褲打飛機囉!

引用:
原帖由 波羅批 於 2018-12-31 01:48 PM 發表
其實而家最好,
又唔打你,你又獨立唔到。
中華民國就是獨立自主的國家。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]