• 瀏覽: 50,901
  • 回覆: 346
  • 追帖: 1
包容下啦!

年老辛苦啦! 對上一次8年前開! 又唱又跳都覺得佢辛苦!

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2018-12-30 11:29 PM 發表

係喎,應該大家都無得回水就公平了
同意

應該無下次!華叔好好休息下啦!

引用:
原帖由 雙勝王 於 2018-12-30 09:29 PM 發表
唉,江河日下,人心不古

拿,我就覺得病係籍口,應該係身體不勝負荷唔想認老先真
新聞來源連結:http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181230&s=7018882&a=59087702 ...
捱到好似道友咁,好心搵夠就退休啦

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2018-12-30 11:48 PM 發表
其實紅館式演出真係會唱壞人,郁d十場八場(以前阿倫年代d30幾場係痴線),而家有世博咪响個度搞,個d arena館其實先係一級歌手表演場地,又可減少場數唔駛晚晚唱,真係要改下呢d習慣 ...
其實華仔一早拍咗片叫你地唔好買黃牛又唔聽.

博覽館果邊太唔方便而且遠, 而且只係可係多2千人, 紅館強在真係太方便, 所以香港歌手都要死爭紅館;
其實佢只要好似學友咁中間停一停就問題不大

引用:
原帖由 Df21d 於 2018-12-30 11:47 PM 發表

算啦!……來來去去都係得班佔中失敗者玩華仔啫!……班友自卑癌發作!

黎黎去去咪一班佔中失敗者係度吠吠又有乜用,劉華一樣甘有貨,你地一樣係廢物

保重身體

引用:
原帖由 Sambb 於 2018-12-30 11:56 PM 發表

有幾十億身家,有幾十萬FANS嘅道友,又唔怕做呀!

引用:
原帖由 michaelccc 於 2018-12-30 11:58 PM 發表

其實華仔一早拍咗片叫你地唔好買黃牛又唔聽.

博覽館果邊太唔方便而且遠, 而且只係可係多2千人, 紅館強在真係太方便, 所以香港歌手都要死爭紅館;
其實佢只要好似學友咁中間停一停就問題不大 ...
Arena館喎,萬幾人多過紅館,係就係遠d,不過睇你住邊區啦,總之個d郁d十場八場真係唔係咁健康(好少真係中間休一日半日),人地外國一級歌手都係每個地方一兩場,香港artist要改改呢個習慣

引用:
原帖由 mcc8888888 於 2018-12-30 11:05 PM 發表
個link已不存在。
【確診流感】劉德華宣佈取消餘下4場紅館個唱 全面休息

http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 8882&a=59087702

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2018-12-31 12:06 AM 發表

Arena館喎,萬幾人多過紅館,係就係遠d,不過睇你住邊區啦,總之個d郁d十場八場真係唔係咁健康(好少真係中間休一日半日),人地外國一級歌手都係每個地方一兩場,香港artist要改改呢個習慣 ...
賺到盡心態,聽衰收尾!!

引用:
原帖由 Sambb 於 2018-12-30 11:56 PM 發表

Touch wood, 猝死都唔抵可憐!!

引用:
原帖由 狗護士 於 2018-12-30 11:50 PM 發表
放個場出黎比人玩啦,納空租!
邊個接手??叫無線去搞「流行經典五十年亅白金歌曲大賽啦!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]