• 瀏覽: 19,787
  • 回覆: 257
  • 追帖: 4
+13
要有幽默感 😎🤟

引用:
原帖由 MadBox 於 2018-12-29 06:25 PM 發表

正解,封殺中興華為同佢手機賣得冇乜關係,主要係唔比佢賣基站設備
而家中共有冇俾外國公司
入大陸做基站設備工程?

以前嚮九龍影音買過一步 BBK DVD , 狗屎垃圾咩都播到。

反而日系高級機好揀飲擇食……🙄

引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2018-12-29 06:05 PM 發表

一個有中共軍方背景
一個只係一間大陸民企
實質係完全唔同
一部係軍轉民,有自己專利,有自己芯片,重有做自己通信設備
另一部係民企砌機

當然好唔同

華為要收斂一吓,避核凸佬入侵華為系統長期偷尖端技術,退居二線好事一椿.出頭鳥要長佔第一.頂住!

引用:
原帖由 煙剷哥 於 2018-12-29 03:07 PM 發表
中國大陸手機市場競爭激烈,歷經「雙11」銷售大戰,11月最新的手機市場銷量排行變天了,從以前是三星、蘋果的天下,到現在成了華為和OV的天下。最新戰況排名,vivo擠下華為衝上第一,成了大黑馬;OPPO跌至第三,至於上市的小米,銷量不是很樂觀。

https://www.discuss.com.hk/images/hot-live/cat/grid_view_image_gid_150_wide.p ...

加埋就係第一

華為水軍嚮大陸無處不在 !! 踩低人地抬高自己,綁架民粹,隨便代表別人 😂😂😂

差啲唔記得補充: 我只用華為 😎

一個手機修理人員的自述: 為什么我只用華為, 從不買vivo、OPPO?

https://t.cj.sina.cn/articles/vi ... 0472800100brzw?vt=4

附件

Screenshot_20181229-183611_Chrome.jpg(414.91 KB)

引用:
原帖由 武德鼎 於 2018-12-29 05:31 PM 發表
vivo 咪又係中國 
講真vivo呢個名咪又係抄,抄sony vaio

引用:
原帖由 lyh80115 於 2018-12-29 06:17 PM 發表

VIVO、OPPO、ONEPLUS都係
勁過華為,不過聽講已是美國人

引用:
原帖由 montejo 於 2018-12-29 06:31 PM 發表

一部係軍轉民,有自己專利,有自己芯片,重有做自己通信設備
另一部係民企砌機

當然好唔同
共產黨嘅野心好大

引用:
原帖由 p2plover 於 2018-12-29 06:04 PM 發表

華為、榮耀分開統計,華為第二,但如果一齊統計就無敵手啦
係,榮耀好賣得好正,可惜只是內銷

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2018-12-29 06:38 PM 發表

講真vivo呢個名咪又係抄,抄sony vaio
識嘢 👍

大陸山寨浸除唔洗聞,一睇就知 !
除非有朝一日真係識自主創新啦 。不過可能要再等50,100年啩 😂

大陸科技公司,我睇好DJI 😎

引用:
原帖由 montejo 於 2018-12-29 06:39 PM 發表

係,榮耀好賣得好正,可惜只是內銷
蘇寧有賣

R其實香港人一早識vivo,以前起碼每個屋企總有1部,就系步步高vcd機,睇老翻一流

小米手機正垃圾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]