• 瀏覽: 87,466
  • 回覆: 620
  • 追帖: 1
+9
劉德華今晚繼續舉行紅館演唱會,太太朱麗倩及女兒劉向蕙也有現身捧場。開場時已經聲沙沙的華仔於晚上9時唱到《如果有一天》時,突然面向觀眾席上妻女的方向說︰「醫生叫我不要再唱下去,所以我唱完這首歌就要終止演唱會。」聲音沙啞的華仔邊唱邊流淚,之後,他再唱多一首歌,向四面觀眾多次鞠躬,隨即落台。

劉華今次失聲會令幾多同胞傷心
一陣黎左香港又無得睇華仔 佢地又癲架啦
不過諗真d香港d fans都會癲

新聞來源連結:https://m.mingpao.com/ldy/showbiz3.php?nodeid=1546003568880&subcate=latest&issue=20181228

引用:
原帖由 田七公 於 2018-12-28 09:46 PM 發表
劉德華今晚繼續舉行紅館演唱會,太太朱麗倩及女兒劉向蕙也有現身捧場。開場時已經聲沙沙的華仔於晚上9時唱到《如果有一天》時,突然面向觀眾席上妻女的方向說︰「醫生叫我不要再唱下去,所以我唱完這首歌就要終止演唱會。」聲音沙啞的華仔邊唱邊流淚,之後,他再唱多一首歌,向四面觀眾多次鞠躬,隨即落台。

劉華今次失聲會令幾多同胞傷心
一陣黎左香港又無得睇華仔 佢地又癲架啦
不過諗真d香港d fans都會癲:lD ...
假人要退休?

希望他盡快康復

年紀大, 機器壞, 早前又跌到重傷, 醫番都係得七成健康, 睇劉華的面相, 真係老咗好多, 歲月不饒人.

劉華今後要改走譚校長路線, 唔可以再跳跳蹦蹦仲以為自己係30歲.

幾十勾,差不多啦。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-12-28 21:54 發表
年紀大, 機器壞, 早前又跌到重傷, 醫番都係得七成健康, 睇劉華的面相, 真係老咗好多, 歲月不饒人.
佢82年已出道,今年已18年了。

始終年紀大……

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2018-12-28 10:00 PM 發表

佢82年已出道,今年已18年了。
算術出錯, 重做.

歲月摧人,唔到你唔服🙏

年紀不輕了, 別以為可以頂咁多場.

買咗正價飛嘅都仲可以退票攞返本,幾千蚊買炒飛嘅真係喊到收唔到聲!

引用:
原帖由 johntt 於 2018-12-28 10:02 PM 發表
歲月摧人,唔到你唔服🙏
目前香港年紀好大而仲唱得既歌星,應是秋官莫屬,容顏、聲線都保養得好好!

慘,d人俾左$架wo

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-12-28 10:02 PM 發表

算術出錯, 重做.
嘩!吾系差到咁呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]