• 瀏覽: 24,710
  • 回覆: 213
  • 追帖: 1
+4
不少人都批評香港男女不平等十分嚴重,不少「港女」都被指患上「公主病」,總是要伴侶和其他人服侍自己,...

照片於網上引起網民熱烈討論,有部份網民認為身為男生,不應隨便在公眾場合蹲下來為女性綁鞋帶,認為這種行為會寵壞香港女性,更有網民形容涉事的男友是「男人恥辱」,十分誇張。

不過亦有網民認為男友為女友綁鞋帶並無不妥,並會擔心女友穿上裙子時蹲下來綁鞋帶有機會走光,也有人指出相中的女子可能懷孕或是腳痛,令她未能自行綁鞋帶,旁人不應妄自揣測。

兩對男女的男友幫女友綁鞋帶, 香港D港女真係大L晒, 怪只怪香港男人有英殖時代遺留的紳士想法但又無紳士的男兒氣慨! 也難怪港男咁多上大陸娶妻, 最起碼陸女未結婚之前都識得[就]下D港男

新聞來源連結:
https://www.sina.com.hk/news/article/20181228/1/67/1/風度-港鐵站內為女友綁鞋帶-港男被轟-男人恥辱-9588726.html

咁如果女仔幫個男仔綁鞋帶就唔係恥辱?

引用:
原帖由 hako 於 2018-12-28 03:02 PM 發表
咁如果女仔幫個男仔綁鞋帶就唔係恥辱?
自己幫自己綁啦, 怪獸港童咩?

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-28 03:03 PM 發表

自己幫自己綁啦, 怪獸港童咩?
正如報導文中所講
可能身體有毛病唔方便綁呢?

引用:
原帖由 hako 於 2018-12-28 03:04 PM 發表

正如報導文中所講
可能身體有毛病唔方便綁呢?
乜都有可能, 你估一百個為甚麼咩

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-12-28 03:06 PM 發表

乜都有可能, 你估一百個為甚麼咩
我唔知閣下身型係點
但係如果有個大肚腩
彎底身著襪或者綁鞋帶係有難度的

引用:
原帖由 hako 於 2018-12-28 03:08 PM 發表

我唔知閣下身型係點
但係如果有個大肚腩
彎底身著襪或者綁鞋帶係有難度的
果兩條女完全唔係囉, 又無大肚腩又唔似大肚, 個表情就似老馮咁

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-12-28 03:03 PM 發表
未到手契弟都要做
到手要乃埋個西....

提示: 違規內容已被屏蔽
港女質素咁低
點幫得落手

大驚小怪 奶共同食過嘅蕉都得啦

引用:
原帖由 木耳雪耳 於 2018-12-28 03:14 PM 發表
港女質素咁低
點幫得落手
呢個極品都呃到飯食, 果兩個就算係咁啦

想吊港女是要付出的

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]