• 瀏覽: 29,625
  • 回覆: 846
  • 追帖: 8
+5
引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2018-12-28 10:48 AM 發表
樓主奴性重
人人都想做老大,沒的人願意被指使,但是自己能不能做,還是胡亂選老大是另一個問題,創建人或者團隊都是非常厲害的人物,比選票亂選強萬倍。

暫時是最好的。

引用:
原帖由 yc0688 於 2018-12-27 09:15 PM 發表
凡是公司還是發明人,財產都是應該由原始創建人擁有產權及管治權,國家政權也應該由原創團隊所擁有,任正非用了兩萬人民幣創建了華為,現在有20萬員工了,那管理主權是不是要全體員工選舉總裁呢?任正非管治華為還有合法性嗎?結論是當然合法,員工再多也無選總裁的權力。

中共是原創團隊,擁有國家管治權就是非常合法的,人民沒有半點管治國家的權力,最多有提建議的權力和義務。

民主制是將國家政權共產 ...
冇錯有啲物種—民主就出事,只能接受共産

引用:
原帖由 q5756667877 於 2018-12-28 11:12 AM 發表

冇錯有啲物種—民主就出事,只能接受共産
對,畜牲一民主就出事,只能接受......

提示: 違規內容已被屏蔽
卡通片呀。你嘅白宮俾卡通片Attack緊呀。
聯邦政府局部『停擺』踏入第六天。
個凡賽梯(Delphi)複製品同你個國會差唔多大,你個國會最頂又係邊個? 是星野琉璃(Ruri)嗎? 還是禦統·百合香(Yurica)?還是天河明人(Akito)?
民主黨人終意識到建圍牆是必須。
機動戰艦,機動戰艦 The prince of darkness。

引用:
原帖由 swerner 於 2018-12-28 11:04 AM 發表
吊,希特垃團隊夠係原創,大曬呀
毛凙東團隊夠係原創

俾D水準先上討論好嗎?講埋D甘片面哏理由博吊
師兄 希特拉係民選嘅德國總理嚟架

引用:
原帖由 rice_bin 於 2018-12-28 09:38 AM 發表
知唔知民主制要成功最基本係乜?就係聰明人一定要多過蠢人,因為小數要服從多數。但大部分蠢人都會自覺係聰明果類

引用:
原帖由 請你說真話 於 2018-12-28 09:45 AM 發表
狗和奴隸都很討厭民主。

狗和奴隸都知道 牠們只需要主人,誰當主人倒無所謂,因爲牠們都沒有資格選。

要是大家問一條狗或者一條奴隸,該如何決定由誰來當牠的主人? 牠必定啞口無言 ...
你去美國是但問個公民選邊個做總統....結果有可能一半機會佢話:佢無投票果個做左總統...
問他點解 ? 他也唖口供無言..

講得好,所以某強國政府高層仔女,要爭住移民去最邪惡既民主國家,唔係冇原因

其實馬雲、馬化騰收入多過習近平萬倍,到底邊個條奴隸?邊個係主人?

一個反民主的白痴係香港9up. 返大陸啦

引用:
原帖由 kaoru1314 於 2018-12-28 11:28 AM 發表
講得好,所以某強國政府高層仔女,要爭住移民去最邪惡既民主國家,唔係冇原因
移民同認同社會制度是兩回事,因為搵到份好工作(人聰明),辦移民為可以長期工作。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]