• 瀏覽: 3,896
  • 回覆: 38
中國講咗幾十年超英趕美,美帝紙老虎,估唔到美國今次畀2025嚇窒

冇所謂啦!中國全力在亞洲,非洲,中東,南美洲發展好過!歐洲有得做就做冇就算!美國個邊不做也罷!最多咪行浸D!好過停步!

全中國已開始經濟下滑,給美國打壓下,已經作出收儉,在美國作出一系列措施警告中國,撥亂反正,相信中國政府要跟足條例去發展,發展經濟和軍事技術相信要遲多十多年或更長時間。怨不得尤人,太自大了。當年日本就是最好的例子。

爺大爺惡爺正確

#陶傑 真係要出嚟講俾美國佬聽,
#大班 都得。
呢班粉皮話中國製造2025只是個口號。
美國佬幾時連口號都驚呀?
燒山去都冇問題,毛澤東幾拾年前都睇通美國佬只是一隻 #紙老虎。
所以近年說老毛係神一啲都冇錯。
如果香港有人買塊地,起間毛澤東廟。
有冇問題呢?

中國有時都幾抵死,驚死無人知咁,大大聲周圍講自己有咩計畫。

又要人傾,又要人做出不可想像的讓步? 真係精神分裂!

啋你有味阿伯

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-12-27 02:56 PM 發表
紐時:中美貿易戰的背後 中國需做出不可想象的讓步

中美貿易戰仍在進行中,已經貫穿了這一年中美競爭的始終,有分析認為,這背後是高科技的較量,而中國需要做出不可想象的讓步。

http://pic8.dwnews.net/20181227/9c0f4539e119652e8cbd6c1959d9e707_w.jpg
中美貿易戰最終可能沒有贏家(圖源:VCG)

紐約時報中文網當地時間1 ...
「愛國人士」既役降宣言

引用:
原帖由 robin09 於 2018-12-27 04:21 PM 發表
其實問題很容易解決。
美國認識到自己不過是個暴發戶,
世界最強大的傳統豪門中國再次復甦是必然的事。
暴發戶根基尚淺,不該與之做無謂爭鬥,順其自然,一切就完事了。 ...
你快d叫中共企硬唔好傾,中共一定「贏」!笑死

引用:
原帖由 uturn2 於 2018-12-28 02:07 PM 發表
#陶傑 真係要出嚟講俾美國佬聽,
#大班 都得。
呢班粉皮話中國製造2025只是個口號。
美國佬幾時連口號都驚呀?
燒山去都冇問題,毛澤東幾拾年前都睇通美國佬只是一隻 #紙老虎。
所以近年說老毛係神一啲都冇錯。
如果香港有人買塊地,起間毛澤東廟。
有冇問題呢? ...
驚?係驚既就唔會開你大陸波啦!笑死

依家老美就係要中共無面唔敢再提

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-4 10:16 AM 發表

驚?係驚既就唔會開你大陸波啦!笑死

依家老美就係要中共無面唔敢再提 ...
咀炮當開波💊💉

引用:
原帖由 uturn2 於 2019-1-5 07:29 PM 發表

咀炮當開波💊💉
事實係咁,你睇中共對老美屁都不敢放一個就知驚既係中共啦

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-6 11:56 AM 發表

事實係咁,你睇中共對老美屁都不敢放一個就知驚既係中共啦
其實美國佬驚喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]