• 瀏覽: 10,589
  • 回覆: 127
+5
其實香港政府可唔可以比番少少選擇我地香港人?
政府永遠都係一言堂,好似明日大嶼,
話為咗解決住屋問題來,所以就要填海去起樓,OK!
咁但係點解要全面禁止電子煙同加熱煙?
呢個又係因為咩原因呀?為咗市民健康?

講到禁電子煙同加熱煙就堅嬲!完全問都唔問,諮詢都冇,就一嘢禁曬佢!究竟香港人幾時先有得自己去做選擇?

引用:
原帖由 沒有希望鳥 於 2018-12-27 11:34 AM 發表
呢個又係因為咩原因呀?為咗市民健康? ...
英國香港要香港做越南船民營,連問都無問過香港人。

引用:
原帖由 oyear 於 2018-12-27 06:32 PM 發表

英國香港要香港做越南船民營,連問都無問過香港人。
香港根本無資格做第一收容港,比人賣豬仔,比人走數

你將禁電子煙同填海相提並論,在反政府嘅立場下,係咪無咁好?

你有選擇權我都有選擇權。選擇權唔係咁理解,如果係,點解我無選擇權踢走晒反對派?

引用:
原帖由 沒有希望鳥 於 2018-12-27 11:34 AM 發表
邊有唔俾你選擇,你走去吸毒都冇人理啦!

禁止你都可以食ka,yellow慣左犯法ka la

應否開放娛樂用大麻,又是無問過業界!

引用:
賣埋白粉同殺人無罪好唔好?

立法要先問黃人?強姦吸毒合法好吾好?

問都冇問就禁大麻。如果咩都要問全港市民政府唔駛運作。咩叫代議政制,就係選一班人去代表市民比議見,依家你咪選左人代表囉,立法局咪通過左禁電子煙囉,至於明日大嶼都未提交議會討論,連前期囉錢研究都未開始。

引用:
原帖由 yausukgin 於 2018-12-31 12:29 PM 發表

呢篇文講得好中point!想青少年唔去接觸電子煙只要立法規管就已經可以做到。有規管嘅話,青少年想買想試都唔得,咁樣咪可以達到政府個目的囉!又洗乜咁勞師動眾全部禁曬佢呀? ...
咪係!
既然為青少年著想,咁又唔禁青少年玩電子遊戲?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]