• 瀏覽: 1,564
  • 回覆: 22
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2018-12-26 09:06 PM 發表

咪講廢話,人地發明圓形車碌,你夾硬做舊四方木呀? 
眼盲又的確可鄰!但心都盲埋!廢㗎啦!

引用:
原帖由 2018mido100 於 2018-12-26 21:35 發表

呢D就係優質正確史觀!

睇TVB的人就知!

睇99妖視的人邊會知!

所以
2016 J5 222
2017 815 85無線財經台開台
2018 820 85台合家歡時段大提升

絕對重要!提升民智!打擊毒果 / 99妖視反智反中洗腦! ...
因為港府放軟手腳,中央政府應該做多。

引用:
原帖由 hanE 於 2018-12-26 21:15 發表

眼盲又的確可鄰!但心都盲埋!廢㗎啦!
不過有人心盲成咁,又真系幾極品喎!

引用:
原帖由 神經箭 於 26-12-2018 04:23 PM 發表
退休生活其實可以很充實;例如觀賞一些當時錯過了的電視劇集。

五集“水脈”,一口氣看完!百聞不如一見。有水才有生命,好水孕育文明,如何創造好水成為所有國家的主軸。中國水脈是怎樣走過來的?

頭三集帶你看到很多意想不到的亊;令你在歷史、地理、科研等一系列的知識和數據上耳目一新。

4和5集,看到比建築工程更重要的“移民安置工程”。可助你了解 ...
樓主講法好實在,但對於班黃色嘔吐物佢哋一定唔會接受,班嘢都冇腦思考,最多係睇毒果圖打j自higher咋

引用:
原帖由 蝦蟆仔 於 2018-12-26 22:58 發表

樓主講法好實在,但對於班黃色嘔吐物佢哋一定唔會接受,班嘢都冇腦思考,最多係睇毒果圖打j自higher咋
好事!好戲一定要有反派、有醜角、有妹仔、有茄呢菲。否則會冇咁好睇。

引用:
原帖由 hanE 於 2018-12-26 06:38 PM 發表

共產黨過去40年做了中國過去400年做唔到!冇能力做!冇唸過做嘅事,只可惜太多眼盲心盲嘅睇唔到!
中共主要做三件事:第一,消滅舊有階級、利益團體,完成新社會組織(人民公社改革),令中共容易發動群眾

第二,基建。道路、鐵路、水利、電力等等。中共五六十年代雖然窮,但仍發動群眾搞基建;結果中國基建比印度好好多,成為改革開放的基礎

第三,重工業,亦為改革開放另一基礎

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-12-28 10:20 發表

中共主要做三件事:第一,消滅舊有階級、利益團體,完成新社會組織(人民公社改革),令中共容易發動群眾

第二,基建。道路、鐵路、水利、電力等等。中共五六十年代雖然窮,但仍發動群眾搞基建;結果中國基建比印度好好多,成為改革開放的基礎

第三,重工業,亦為改革開放另一基礎 ...
補充一點;中共否定所有不平等條約。雖招來西方制裁,卻洗脫了百多年之恥。

香港當時都可以收番,但考慮到全盆大局;九七回歸。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]