• 瀏覽: 12,892
  • 回覆: 262
+3
引用:
原帖由 chenflie 於 2018-12-24 09:20 PM 發表

因為國民黨叫開,咩照學咯。 跟足民國做法架。
國民黨黨徽喺枝旗上邊,中華人民共和國無,啲廢青都未睇清楚已屌撚左先,因為唔屌會比同學排擠

引用:
原帖由 138138138 於 2018-12-24 10:24 PM 發表

系689搞成香港咁
前兩日印尼海嘯都係689,777搵人搞出嚟。

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2018-12-24 08:33 PM 發表
有部分係因為佢地係失敗者 所以想社會亂 變左無政府狀態更好 同時仇富都係一個原因 但因為傳媒有意引導變為仇政府
呢個你一廂情願既諗法啫。證據呢?失敗者同想社會亂無直接關係。你可唔可以解釋下點解失敗者必定想社會亂?咁引發世界大戰既人係唔係又係失敗者所以佢想世界亂?

希望23條盡快立法啦!

引用:
原帖由 123people 於 2018-12-24 09:03 PM 發表
基本上,所有國家都有這一群人,只是多點少點而已!
民主國家會視這些人爲不同黨派,所以政見不同,獨裁國家會視之爲敵對派,破壞國家安全分子等等。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 chguxi 於 2018-12-25 12:18 AM 發表
我都想知點解有啲人可以當咗中國或者中國人係殺父仇人咁。
我地都想知,有冇人可以講下有咩冤情

引用:
原帖由 EHH03 於 2018-12-25 02:28 發表

民主國家會視這些人爲不同黨派,所以政見不同,獨裁國家會視之爲敵對派,破壞國家安全分子等等。
咁法國黃背心係咩黨派?法國係民主國家點解會界定班人係破壞國家安全分子?美國佔領華爾街果班又係乜?靜坐點解又會係壞份子拉去坐十幾年?

他們只是收錢做嘢, 如果你肯畀錢, 叫佢直播食屎都得.

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2018-12-24 09:05 PM 發表
唔好意思,我就喺睇你班人唔起
Me 2

引用:
原帖由 dailau 於 2018-12-24 09:33 PM 發表

共產黨係中華人民共和國唯一合法執政黨,你想問乜?
咁咪錯囉

共產黨害死幾千萬中國人
擁護共產黨的都不是中國人
愛國的都不愛共

硬將黨國合一的只是無腦無人性的奴才

因為戈班人恨做英犬

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2018-12-24 08:20 PM 發表
不要再跟他們說愛國,而是要了解一下他們為甚么「恨國」。
因為❲恨國❳者是無知識、無歷史觀之人!
他們只是天天地接受西方的所謂自由、民主的符咒。根本不知其本質是什麼?
而西方國家又日日用,不同的謊言去污衊共產中國。根本把他對中華民族的貢獻只字不提。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]