• 瀏覽: 3,642
  • 回覆: 56
引用:
原帖由 SorManDaJ 於 2018-12-24 05:19 PM 發表

呵呵…ching有所不知,我國乃仿真高手,直可以偷龍轉蟲,狐狸肉變羊肉,或未可知!! 
問題係用嚟仿真嘅成本係幾多先,羊肉喺香港就貴啫,大陸一d都唔貴,重係新鮮㗎

引用:
原帖由 hermanqk 於 2018-12-24 05:42 PM 發表
近年來
每次返大陸
都唔係幾敢食野
除非太肚餓
否則都會返到香港至食 ...
噢,師兄損失不少
酸菜魚,牛肉火鍋,新鮮清湯羊腩煲,麻辣火鍋,湘菜,重有唔少網紅店,大部份正到不得了,有排試菜

常識黎吧

引用:
原帖由 j.o.lai 於 2018-12-24 06:05 PM 發表

噢,師兄損失不少
酸菜魚,牛肉火鍋,新鮮清湯羊腩煲,麻辣火鍋,湘菜,重有唔少網紅店,大部份正到不得了,有排試菜
多謝啦 !
師兄慢用吧 ...

引用:
原帖由 kenyu4190 於 2018-12-24 05:57 PM 發表

可能狐狸夠騷,所以屈佢!
醒起多年前很多報導,澳門有些 c9 用大脾縛豬肉走私。仲騷!

提示: 違規內容已被屏蔽
狐狸,正喎,有錢都唔係隨便食得到,拜求地址please🙏🏻

引用:
原帖由 refugee 於 2018-12-24 04:32 PM 發表
好想食狐狸肉啊,我覺得比羊肉更吸引

其實呢篇野係咪廣告黎架
狐狸精吸引啲

so fake

只聽過鴨肉冒充,狐狸肉?一來吃唔起,二來吃咗要坐監,邊個商販咁傻咁勁?

引用:
原帖由 parkland123 於 2018-12-24 04:29 PM 發表
返內地打邊爐好正?答案就見仁見智,然而大家日後就記得食羊肉要小心了。因爲,近日中國濟南市藥監局抽檢羊肉製品,發現部分批次羊肉 DNA 不合格,有些甚至沒有羊肉成分,竟然是由狐狸肉跟鴨肉混合而成? 【相

遲D應全部有豬肉DNA

新聞來源連結:
https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2213318?=1221 ...
原文:平價羊肉片無羊成分食藥監局:商家涉造假|即時新聞|兩岸|on.cc東網
2018年11月20日 - 山東濟南市章丘區食藥監局近日抽檢全區124批次牛羊肉製品,發現有8批次不合格,其中有廉價羊肉製品竟未檢出羊源成分,涉嫌造假...............

引用:
原帖由 yytong 於 2018-12-24 04:33 PM 發表
狐狸肉貴過羊肉十倍,作同講果個用下腦先
咪係囉

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-12-24 06:34 PM 發表

原文:平價羊肉片無羊成分食藥監局:商家涉造假|即時新聞|兩岸|on.cc東網
2018年11月20日 - 山東濟南市章丘區食藥監局近日抽檢全區124批次牛羊肉製品,發現有8批次不合格,其中有廉價羊肉製品竟未檢出羊源成分,涉嫌造假............... ...
維權人士會話喺平安夜舊聞重提,係要悼念被製成羊肉片嘅狐狸同鴨

好想食狐狸肉啊,我覺得比羊肉更吸引

你估某議員,老屈人劏狗當羊肉咩!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]