• 瀏覽: 36,327
  • 回覆: 324
+11
保護海港條例,你覺得要打幾多年官司先郁得?

引用:
原帖由 benadsl 於 2018-12-23 11:00 AM 發表
可以住多100萬人都有,又係市區,可以用部份土地建設商業大廈,提供足夠就業機會,可以建新公路,過海隧道+地鐵,連接炮台山/北角,改善交通擠塞。 ...
當年已講咗,啟德地底多油管,要清除晒要用好多金錢,資源同時間而放棄!

引用:
原帖由 benadsl 於 23/12/2018 11:00 發表
可以住多100萬人都有,又係市區,可以用部份土地建設商業大廈,提供足夠就業機會,可以建新公路,過海隧道+地鐵,連接炮台山/北角,改善交通擠塞。 ...
個海咁大,唔使迫在一起

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2018-12-23 11:32 AM 發表
一係唔做,一做做哂幾個凹位

左邊青衣個位,有貨櫃碼頭唔可以

樓主建議簡直有資格做特首 簡直係世外高人

不如填平埋個維港 咁樣大家以後唔需要塞三條海隧 唔洗捱隧道費囉 

9 成 9「泛民」同「環團」會出嚟嘈
引用:
原帖由 benadsl 於 2018-12-23 11:00 AM 發表

引用:
原帖由 80X 於 2018-12-23 11:20 發表
屆時維多利亞港可正式改名變香江
維多利亞渠

成個維港填平,解決埋過海隧道塞車問題

支持填海

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2018-12-23 03:19 PM 發表

你都白痴架  下下由人民決定是非常不付責任政府   呢d吾係叫民主羅!  重岸居居!  脫歐公投有板你睇拉   咁都未知   上獅子山扮超人拉!  如果下下由無知人士決定政策   咁使撚讀大學呀  有咩決定開個水爐跳個舞  市民搞掂拉!返非洲拉 細路& ...
你白痴架, 老坑, 你返去帝皇時代啦, 你做愚民啦.
政府要聽民意, 但唔係逢政府必反既民意, 唔係要佔中, 唔係要違法.
公投? 你on 9 啦, 香港無公投, 我都唔想有.

想問下樓主如果海岸線全部拉直哂, 香港吹大東風,後果你知唔知會點?唔識就咪交up

引用:
為何要填維港呢?
維港只會越填越細,現在政府建議填大嶼山東南是更長遠的建議,因為可以不停向南填,要幾多填幾多,不單只100萬人,300萬都可以。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]