• 瀏覽: 36,318
  • 回覆: 324
+11
引用:
原帖由 benadsl 於 2018-12-23 12:48 PM 發表

點會沒有泥/石?
泥可以嗎?
得就唔使買沙啦,

引用:
原帖由 benadsl 於 2018-12-23 11:00 AM 發表
可以住多100萬人都有,又係市區,可以用部份土地建設商業大廈,提供足夠就業機會,可以建新公路,過海隧道+地鐵,連接炮台山/北角,改善交通擠塞。 ...
你瞓醒未?高地價本來就係港共既政策!!!

好提議。👍👍👍但錢從何來。城規同環評過到關咩!

引用:
原帖由 Richardshum 於 2018-12-23 02:58 PM 發表
好提議。👍👍👍但錢從何來。城規同環評過到關咩!
錢香港人大把。環評阻住香港發展,叫議員修例吧

呢啲政績交比下一屆啦

浮島 🙄

Sorry,董伯伯年代,已經俾地產佬夾公民黨通過咗禁止維港填海法。地產佬乜都唔使起,坐收甲級海景租金。

引用:
原帖由 benadsl 於 2018-12-23 11:00 AM 發表
可以住多100萬人都有,又係市區,可以用部份土地建設商業大廈,提供足夠就業機會,可以建新公路,過海隧道+地鐵,連接炮台山/北角,改善交通擠塞。 ...
冇錯,根本就要不斷填海,環保L食屎啦

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2018-12-23 11:32 AM 發表
一係唔做,一做做哂幾個凹位

唔使啦,香港島同九龍直接填晒佢,駛乜或咁多個圈

引用:
原帖由 ben9090 於 2018-12-23 03:07 PM 發表

錢香港人大把。環評阻住香港發展,叫議員修例吧
難難難。

引用:
原帖由 kamtlai 於 2018-12-23 03:12 PM 發表
Sorry,董伯伯年代,已經俾地產佬夾公民黨通過咗禁止維港填海法。地產佬乜都唔使起,坐收甲級海景租金。
錯喇,現在跟董伯伯的時代不同,共產黨已經貫徹控制香港,立法會已經全面接管了,難道有東西可以難得到我們偉大的共產黨嗎?

只是做和不做的問題,要做的話一定做得到

我小你,買左海邊跌到仆街。

魚蝦蟹生命無價,填海一于反對到底。

引用:
原帖由 copper101 於 2018-12-23 12:28 PM 發表

要填填淺水灣 地鐵加個站就到 又冇生態價值
好多人會同你死過。

引用:
原帖由 keke009 於 2018-12-23 02:46 PM 發表

大精英主義已經過去了, 民主社會, 還政於民. 可恨反對派逢政府必反, 回歸後教育界培養出一批無腦廢青, 投票畀反對派, 政府後知後覺.
你都白痴架  下下由人民決定是非常不付責任政府   呢d吾係叫民主羅!  重岸居居!  脫歐公投有板你睇拉   咁都未知   上獅子山扮超人拉!  如果下下由無知人士決定政策   咁使撚讀大學呀  有咩決定開個水爐跳個舞  市民搞掂拉!返非洲拉 細路   香港吾適合你居住

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]