• 瀏覽: 2,957
  • 回覆: 40
+5
引用:
原帖由 foxchanhk 於 2018-12-26 09:39 AM 發表

肥電的問題多到連我呢個軍盲都知!連某位7x24斷章取義專黑中國的那唔敢入來就知肥電有幾差。 在下經常都有玩war game仲識到香港其中一二位war game導師。有啲人齋Google下就當正自己軍事專家。講真香港邊有真正軍事專家個個咪紙上談兵,有幾多港人真係當過兵。 ...
我會堅持係軍版報導肥電最新"消息"的,哈哈

引用:
原帖由 ichthys2 於 2018-12-22 04:30 PM 發表
「國家利益」的分析比較中肯理智。
對,我常看

引用:
原帖由 hindsight 於 2018-12-22 10:07 PM 發表
F35已是不能隱形的鈍胎
說得準確

引用:
原帖由 SAM1628 於 2018-12-22 09:15 PM 發表

滷味會做蝕本生意?
所以只售一款,哈哈

引用:
原帖由 SAM1628 於 2018-12-22 03:53 PM 發表
減價之後仲有冇錢賺?
所有出口肥電改用中國零部件組裝

引用:
原帖由 大林林 於 2019-1-2 12:49 PM 發表

所有出口肥電改用中國零部件組裝
中國確實可以幫到呀

最近有無再減價?

引用:
原帖由 foxchanhk 於 2018-12-25 08:42 AM 發表
以前美國戰機百花齊放,如F14,F15,F16,F18,A10等不同戰機識應不同情況,戰場本身就是千萬萬化,現在美國只發展單一戰機肥電去應付所有戰場環境好像走歪了路。現在連佢集F22都唔知點好,退役既肥電根本唔及F22。唔退既就日久失修二難局面。 ...
認同,單一戰機應付所有戰場環境是走錯路,當年審批該計劃的人如果唔係受了好處,就是看高達太多中了毒,以為一架機可以由陸地打到海底以致宇宙都無敵。

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-12 10:16 AM 發表

認同,單一戰機應付所有戰場環境這種想法是走錯路,當年審批該計劃的人如果唔係受了好處,就是看高達太多中了毒,以為一架機可以由陸地打到海底以致宇宙都無敵。 ...

引用:
原帖由 funbull9394 於 2018-12-22 10:02 PM 發表

你睇下洛歇既年報就知f35幾好賺。機價又平,供應商又大賺,仲好揪,簡直係軍方,政府,供應商三贏。
咁洛歇咪好狗? 原來計劃老屈自己納稅人嘅血汗錢, 俾人吊先降價, 仍然可以幾好賺

引用:
原帖由 籠中污濁的黑頭 於 2019-1-12 10:29 AM 發表

咁洛歇咪好狗? 原來計劃老屈自己納稅人嘅血汗錢, 俾人吊先降價, 仍然可以幾好賺
總究只是生意

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]