• 瀏覽: 5,008
  • 回覆: 49
+8
「嘴巴說愛國,身體卻很誠實,個個高幹手持外國護照,拼命送子女出國」。這是他們至愛的說話。

大家點睇呢句嘢

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2018-12-21 07:48 PM 發表
「嘴巴說愛國,身體卻很誠實,個個高幹手持外國護照,拼命送子女出國」。這是他們至愛的說話。

大家點睇呢句嘢
呢樣嘢香港都係 李嘉誠都有加拿大籍 咁香港好定加拿大好 睇下呢個首富 喺香港多定加拿大多 清清楚楚

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2018-12-21 07:48 PM 發表

大家點睇呢句嘢
其實佢哋都係道聽途說,又或者讀書屈成移民,叫佢地講名即收皮,不過,又的確有犯法比人拉咗嘅高官有過呢d行為,許家屯,溥希來之流囉。

題不同文,你想?⋯⋯⋯⋯

引用:
大家點睇呢句嘢
典型回聲室效應
仇中人士不斷互相催眠
事實卻站不住腳
例如仇中人士吹左N年既"袁木移民美國"就係造假

至於海外留學,係改革開放重要國策之一,主要學習工業知識
最近CCTV、TVB關於改革開放既節目都有講
當年鄧小平送尖子留學,只預期一成回國,到現今超過八成

https://www.youtube.com/watch?v=U0lUVE2yfPc

自己做錯卻抵毀別人來遮羞
佩服佩服

提示: 違規內容已被屏蔽
我都發現來來去去都用同一句,就係身體最誠實。,講嚟講去嘅係發文嘅唔誠實。
平時都p吓圖丫,呢個話題連p圖都慳返。

引用:
原帖由 starr 於 2018-12-21 09:20 PM 發表

典型回聲室效應
仇中人士不斷互相催眠
事實卻站不住腳

https://www.youtube.com/watch?v=U0lUVE2yfPc ...
佢哋互相催眠好,容易過日子。

老屈成性

中共中國最頂層的都是死在中國

那有外國籍

還有兩三招的

1, 收共產黨錢的五毛

2, 文革大躍進

3, 六四

引用:

大家點睇呢句嘢
有道理。叫人愛國,自己就送自己仔女出美、英等國留學。唔通培養仔女做臥底?

引用:

大家點睇呢句嘢
Yes

把口最正義,

身體好誠實!

引用:
原帖由 starr 於 2018-12-21 09:20 PM 發表

典型回聲室效應
仇中人士不斷互相催眠
事實卻站不住腳

https://www.youtube.com/watch?v=U0lUVE2yfPc ...
佢地既邏輯就係,愛果樣野就一步都唔可以離開佢,所以現今好多年輕人,因為愛佢地既父母,所以一步都唔會離開佢地,佢地唔係啃老族,佢地係愛父母

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2018-12-21 19:48 發表

大家點睇呢句嘢
仲有就係話人有外國籍,但一張外國護照相都拎唔出

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]