• 瀏覽: 2,936
  • 回覆: 52
引用:
原帖由 venus-soldier 於 2018-12-21 12:58 PM 發表

人仔全球交易量得3%,
吾通佢哋要放棄全球97%生意。

還是為左一個全球GDP排第97既發展中國家,去放棄全球八十億人市場。
但貿易係數一數二
D白痴FF以為人地唔同中國做生意

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2018-12-21 12:37 PM 發表
須知,全世界市值最大銀行都係中資銀行,洗憂?
匯豐渣打中國喺中國又睇吓敢唔敢唔做
咪係囉,F7呢啲X街公司,1開波就唔應該搵HSBC同SC啦,家陣慢慢走條8婆俾人踢爆咁多外國物業同connection,睇怕條8婆同F7又係漢奸走狗賣國賊

引用:
原帖由 fff888 於 2018-12-21 12:51 PM 發表

一年一千億美元盈利無錢?
咪玩啦,一千億係盈收咋,盈利唔知有冇一百億。

引用:
原帖由 強力部門 於 2018-12-21 12:53 PM 發表

無人信華為講野架喇,
果D錢係共產黨黑錢又得,自己吹出嚟又得。

華為早排才向農行借12億,
12億? 研發又唔夠,借嚟做乜?
喔,原來係請水軍打手
嚟香港炒高樓價⋯⋯⋯

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2018-12-21 01:14 PM 發表

咪係囉,F7呢啲X街公司,1開波就唔應該搵HSBC同SC啦,家陣慢慢走條8婆俾人踢爆咁多外國物業同connection,睇怕條8婆同F7又係漢奸走狗賣國賊
點解滙豐和渣打唔提供銀行服務或融資服務俾我⋯⋯⋯

匯豐最大股東係平保,你話會唔會呢

又會有一些公司用華為的設備,不是直接跟華為賣。

我兩間銀行都無幫襯過,我重未死,而且我活得好開心,

斷水丶斷電⋯⋯ 了 🙄

引用:
原帖由 強力部門 於 2018-12-21 12:48 PM 發表
華為無錢請水軍了
真係幼稚得可憐。

引用:
原帖由 強力部門 於 2018-12-21 12:53 PM 發表

無人信華為講野架喇,
果D錢係共產黨黑錢又得,自己吹出嚟又得。

華為早排才向農行借12億,
12億? 研發又唔夠,借嚟做乜?
喔,原來係請水軍打手
營收,盈利,現金流,先將呢啲概念搞清楚先去做評論喇

引用:
原帖由 強力部門 於 2018-12-21 12:33 PM 發表
全球最大通訊設備商華為,再傳出不利消息。《華爾街日報》引述知情人士透露,滙豐控股﹙0005﹚和渣打集團﹙2888﹚在認定華為風險太高後,決定不再為該公司提供任何新的銀行服務或融資。知情人士續稱,滙豐早於去年已作出這個決定,而渣打則是

得罪美國得罪三星,華為要早抖了

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/財經快訊/273833/華爾街日報-滙豐-渣打切斷與華為的業 ...
井蛙即係井蛙,除佐呢兩間銀行,世上仲有好多銀行㗎。

引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2018-12-21 12:42 PM 發表

唔怪得孟女士可以手持22個香港物業2個加拿大物物⋯⋯⋯原來滙豐和渣打一直為華為提供銀行服務或融資服務⋯⋯⋯
香討反中杰青全部窮西思維,有現錢使能做按揭呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]