• 瀏覽: 37,027
  • 回覆: 5
  • 追帖: 2
+20
引用:
原帖由 silanai 於 2018-12-20 09:44 AM 發表
不聽大哥的話丶可以看看今天中國大陸的下場 😰😔
如果按大哥的方式,那子孫世代只能當奴隸

引用:
原帖由 silanai 於 2018-12-20 12:10 PM 發表

如果在沒有在真正準備好就去(反大)丶那麼子孫後代都會是你所說的只能當個(小奴隷)🙄
路上有障礙總要面對

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-12-20 12:27 PM 發表

美國對中國打壓,幾乎係對全球打壓。
中國為世界第二大經濟體,同全世界經濟連連相扣。中國經濟大滑落,全世界,包括美國,都會受到大影響。
中國係共產黨一黨專政,可以承受非常大嘅民眾政治壓力。美歐等國家,可以承受得到嗎? ...
只要你下台再選過,你所犯的錯就一筆勾銷,如果還是你被選了出來,那你會說這是文意受權,只要能言善辯,一群白痴的選文還是揀你,文煮真好,騙子永遠擁抱文煮!

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-12-20 12:31 PM 發表

無錯。
但美國冇考慮過對佢嘅盟國嘅經濟影響。
尾各會為別人著想??傻的嗎…什麼是尾各利益,就是要吃了/搶了/偷了騙了別人的然後才是你的(尾各精神、專呃世人)

引用:
原帖由 赤共 於 2018-12-20 12:37 PM 發表
可以唔使用垃圾華為都唔知幾開心,香港如果想成為國際城市,應該效法美國,加入世界民主正義聯盟,抵制邪惡獨裁中共
你睇睇自己屋企的上網設備,誰家製造的?但如果你家沒有上網可能唔知!

引用:
原帖由 quarry 於 2018-12-20 12:35 PM 發表

你真係天真以為老美冇5G, 隨時6, 7G都開發晒, 班友擠牙膏搵夠錢先再推新產品
有信心是好事,等睇你主人表演,4G直跳到6G ,我怕到時被人笑你地係傻G

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]