• 瀏覽: 37,202
  • 回覆: 11
  • 追帖: 2
+20
引用:
原帖由 kenyu4190 於 2018-12-20 09:17 AM 發表
做狗當然要付出代價!可能牠以為主人會大量供應狗糧!
西方國家永遠沒5G用,5G技術屬中國獨家技術,你信嗎?

引用:
原帖由 starr 於 2018-12-20 10:10 AM 發表

西方當然有5G,但相對上成本高、建設周期慢
西方5G係研發出來,有研究經費。中國係千人計劃,技術係偷返來,零研究成本。

西方需要不斷測試實際數據,中國口講就係。
中國100M傳輸量比香港100M傳輸量慢。因為中國數據係俾唔到真正傳輸量,係假數據。

引用:
原帖由 starr 於 2018-12-20 10:55 AM 發表

你又自己幻想自high
華為有自主專利技術,同西方的5G係兩樣野
所以早幾年的爭奪主要是採取哪個為國際標準,結果雙方各半
華為有自主專利,仲使乜用歐美晶片?

華為用自己專利研製的零件,歐美用乜制裁到華為?

顯然你係自 high。華為根本係用緊歐美晶片,先會被美國制裁到。

除咗任正非自己,全家搬去美、加,入晒美、加籍。
有咁的臥薪嘗膽咩?

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2018-12-20 12:24 PM 發表

証據呢? 你見過佢地護照? 只要中國係一個人物, 你就幫佢地入晒藉,悶唔悶呀, 要有理據, 我夠話你係火星偷渡來地球啦
啲人夠話習近平係習仲勛的仔,請問證據呢?
請攞出來,唔攞出來你又可以唔信。

吓吓都唔信,要證據,請問整個社會有邊有嘢你係信嘅?

引用:
原帖由 paul-lo 於 2018-12-20 11:55 AM 發表

情況又唔會咁差,頂多滯後十零廿年,技術都會研發出來,但到時誰保證華為又超越到什麼境界.
華為係宇宙最強,我信得未。

引用:
原帖由 民主是騙子 於 2018-12-20 02:10 PM 發表
美國白皮豬偷聽全世界就冇事呢D拾九理論
民建聯理論,行得正,企得正,使乜驚人偷聽。

引用:
原帖由 公司邊緣的天才 於 2018-12-21 12:23 AM 發表
對上8月份去歐州,故意買二張data card比較,平價那張全程用到4G,反觀貴一倍的祇能用3G,有團友因data已用完,要在當地買, 價錢要貴幾倍, 仲要慳住用。證實原來最平靚正 都是我嗰張wechat card. ...
同我講歐洲用 data卡有幾平,有叉用咩?
一生人有幾多日在歐洲?相反一年經常中、港兩邊走的日子多的是。
香港上網,打電話上大陸比大陸打落香港平好多。

引用:
原帖由 zero32145 於 2018-12-21 12:57 AM 發表
美國最大, 美國最威, 當人水魚就真
中國可以封殺美國,點解唔做。

中國有14億市場,美國得返3億,唔夠中國一個零頭(中國一個零頭係4億),唔使驚美國。

引用:
原帖由 pimon 於 2018-12-21 07:55 AM 發表

又話民主嘅?
為咗乜要迫民主國家國民棄用平靚正東西……反而逆天而行去選用貴價嘢?
香港屬自由市場,小米,華為,三星,蘋果任君選擇,點解唔係個個用平價小米?

低端人口講性價比,中、上層㨂心頭好。

中、上層㨂日本和牛食,低端人口只識計,買一磅和牛等於買幾多斤米,買米仲好。

香港沒封殺手機,有冇封殺電訊設備沒人知。

手機與電訊設備係兩樣野。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]