• 瀏覽: 37,071
  • 回覆: 307
  • 追帖: 2
+20
引用:
原帖由 kxkx 於 2018-12-20 09:22 AM 發表

應該係冇用大哥大所以出問題
冇華為及其他中國公司既白菜價,想當初CISCO一個交換器就標價數十萬元,
2G上台費百多分鐘通話話要百多二百元..
手機MOTOROLA STAR-TAC 過萬..

歐美日澳紐禁華為,市場競爭力減少,剩番數間VENDOR本身已貴,失去最大競爭對手,
SALES 開價會更高,高成本最後必會轉架在消費者身上...

罪有應得。

抵狗死

"比起所謂的安全問題,聽從美國才是禁用最大的理由吧,這就是政治問題。"
明眼人都知, 但唔通日本出公告話自己係老尾條狗, 封殺華為係因為要聽主人話咩....

引用:
原帖由 大麻衛詩 於 2018-12-20 09:48 AM 發表
五毛狗飛機文
主人發窮惡,五仙狗又要情何以堪!

華為機堅好用!

禁用華為,維持了美帝的監控
但成本上升、技術落後
賠了夫人又折兵

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-12-20 09:51 AM 發表
西方國家永遠沒5G用,5G技術屬中國獨家技術,你信嗎?
西方當然有5G,但相對上成本高、建設周期慢

又話全部自主研製?而家又影響美曰匪?甘當初D五無都是想打擊美日匪啫?甘咪正確做法?合哂荷車?

乜L企業呢?恐怖份子呀?真係唔用得呢D公司嘅野

引用:
原帖由 starr 於 2018-12-20 10:10 AM 發表

西方當然有5G,但相對上成本高、建設周期慢
西方5G係研發出來,有研究經費。中國係千人計劃,技術係偷返來,零研究成本。

西方需要不斷測試實際數據,中國口講就係。
中國100M傳輸量比香港100M傳輸量慢。因為中國數據係俾唔到真正傳輸量,係假數據。

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-12-20 10:49 AM 發表

西方5G係研發出來,有研究經費。中國係千人計劃,技術係偷返來,零研究成本。

西方需要不斷測試實際數據,中國口講就係。
中國100M傳輸量比香港100M傳輸量慢。因為中國數據係俾唔到真正傳輸量,係假數據。 ...
訓撚醒未,中國偷美國未來技術而家用?

引用:
原帖由 kenyu4190 於 2018-12-20 09:17 AM 發表
做狗當然要付出代價!可能牠以為主人會大量供應狗糧!
當自己是黑社會,別人不幫襯就要人衰?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]