註冊 登入

“封殺”華為後 這些國家的“苦頭”才剛剛開始

本主題由 socialwong 於 2018-12-21 09:20 AM 移動
引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2018-12-20 12:24 PM 發表

証據呢? 你見過佢地護照? 只要中國係一個人物, 你就幫佢地入晒藉,悶唔悶呀, 要有理據, 我夠話你係火星偷渡來地球啦
佢地睇完大妓院毒果文,就當真,再唔係就好似大口零話……我就是証據!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 赤共 於 2018-12-20 12:37 PM 發表

可以唔使用垃圾華為都唔知幾開心,香港如果想成為國際城市,應該效法美國,加入世界民主正義聯盟,抵制邪惡獨裁中共
傻仔,你只係歐美用完即棄的白色太陽槍吧!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 努力找工 於 2018-12-20 12:39 PM 發表

班大陸人用iphone嫁

華為?笑死我啦
咁你一年見過幾多拎ipgone 大陸人?有無一千萬?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-12-20 12:48 PM 發表

啲人够話習近平係習仲勛的仔,請問證據呢?
請攞出來,唔攞出來你又可以唔信。

吓吓都唔信,要證據,請問整個社會有邊有嘢你係信嘅?
乜你用耳去睇嘢?你對眼呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-12-20 12:27 PM 發表

美國對中國打壓,幾乎係對全球打壓。
中國為世界第二大經濟體,同全世界經濟連連相扣。中國經濟大滑落,全世界,包括美國,都會受到大影響。
中國係共產黨一黨專政,可以承受非常大嘅民眾政治壓力。美歐等國家,可以承受得到嗎? ...
只要你下台再選過,你所犯的錯就一筆勾銷,如果還是你被選了出來,那你會說這是文意受權,只要能言善辯,一群白痴的選文還是揀你,文煮真好,騙子永遠擁抱文煮!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-12-20 12:05 PM 發表

開門做生意
你學美國這個不賣
那個不賣
這個不賣你
那個不賣他
你美國做什麼生意
還抱怨別人賺你錢

別人買你的商品你不賣你還怪別人
真不要臉的國家 ...
美國最終目的,係全世界做佢既殖民地。
☝😛

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-12-20 12:31 PM 發表

無錯。
但美國冇考慮過對佢嘅盟國嘅經濟影響。
尾各會為別人著想??傻的嗎…什麼是尾各利益,就是要吃了/搶了/偷了騙了別人的然後才是你的(尾各精神、專呃世人)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤共 於 2018-12-20 12:37 PM 發表

可以唔使用垃圾華為都唔知幾開心,香港如果想成為國際城市,應該效法美國,加入世界民主正義聯盟,抵制邪惡獨裁中共
你睇睇自己屋企的上網設備,誰家製造的?但如果你家沒有上網可能唔知!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 quarry 於 2018-12-20 12:35 PM 發表

你真係天真以為老美冇5G, 隨時6, 7G都開發晒, 班友擠牙膏搵夠錢先再推新產品
有信心是好事,等睇你主人表演,4G直跳到6G ,我怕到時被人笑你地係傻G

這些國家同承認做美國條狗無分別

回覆 引用 TOP

一於迫中国封國鎖國, 再充公佢哋官員啲海外資產啦! 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-12-20 12:21 PM 發表

華為用實力打臉“五眼聯盟”

“你來或者不來,我就在這裡,不悲不喜。”25份5G商業合同、規模排名全球首位,近日華為用這樣的成績向“五眼聯盟”還擊,也向世界證明了什麼叫“用實力說話”。

據路透社12月19日報道,中國科技巨頭華為18日稱,已獲得逾25份第五代移動通訊(5G)商業合同,略高於11月宣布的22份。

華為輪值董事長鬍厚崑18日在公司東莞園區一次新聞發布會上表示,5G基 ...
美國佬連德國總理都敢監聽,無野做唔出啦。

又唔係身有屎,點解唔用中國平d個套5G?

☝😛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-12-20 12:27 PM 發表

美國對中國打壓,幾乎係對全球打壓。
中國為世界第二大經濟體,同全世界經濟連連相扣。中國經濟大滑落,全世界,包括美國,都會受到大影響。
中國係共產黨一黨專政,可以承受非常大嘅民眾政治壓力。美歐等國家,可以承受得到嗎? ...
美國工商業老闆,都同浸帝講過類似說話啦。
不過浸帝聽唔入耳姐。
等下一屆總統選舉換人啦,咁就有希望啦。
☝😛

米國不是打華為,係打共慘黨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silanai 於 2018-12-20 09:44 AM 發表

不聽大哥的話丶可以看看今天中國大陸的下場 😰😔
坐係個井底睇大陸???

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。