• 瀏覽: 12,936
  • 回覆: 218
  • 追帖: 2
見人地有民主自己冇,唯有幻想西方的只是假民主,吃不到的葡萄是酸的。

如果西方的只是假民主,為何咁多中國人特別是領導人子女湧向西方做西人?

是否因為假民主總好過冇民主?

引用:
原帖由 木村拓栽 於 2018-12-20 02:44 發表
見人地有民主自己冇,唯有幻想西方的只是假民主,吃不到的葡萄是酸的。

如果西方的只是假民主,為何咁多中國人特別是領導人子女湧向西方做西人?

是否因為假民主總好過冇民主? ...
見自己住係所謂冇民主的地方又走不到而一世等死,更是可憐蟲

附件

ezgif-3-d7cbf516caa2.gif(1.04 MB)

道聽途說,邊個領導人先得架?邊個子女先得架?無名無姓,講到移民火星啦,笨,拎唔到證據嘅指控即係------靠屈,漢奸慣用技倆。

冇新意講到口臭

口講英美日等西方國家如何差卻手持西方國家的護照,多的是
身體是誠實的

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 木村拓栽 於 2018-12-20 02:44 AM 發表

儍仔!呢d咪係體現中共領導崇尚民主囉,國民包括高官家屬可以隨意自由選擇移民去想去的地方,如果係專制極權統治會有呢d自由嗎

咁燃恨咪移民咯,賴死唔走做咩?大家制度本就唔同,你唔鍾意可以走架

引用:
原帖由 木村拓栽 於 2018-12-20 02:44 AM 發表

不追隨墮落,墮性即成可憐蟲!
自力發奮向上是可憐蟲?!
可憐蟲納稅供養墮落,隨性的大屍蟲的確是可憐蟲!
真民主追求的是不納稅食政府!

引用:

你仲唔移民?🤭🤭🤭

引用:

轉過標題又黎話大陸高官移民, 吊! 真係好能煩, 每星期都有2,3 個類似的po

引用:
原帖由 peterpeterbbc 於 2018-12-20 06:51 AM 發表

轉過標題又黎話大陸高官移民, 吊! 真係好能煩, 每星期都有2,3 個類似的po
人地一日開四,五個膠貼。如果唔系,屎都無得食

引用:

最可憐咪你囉!美英狗難做

引用:
原帖由 unoteseven 於 2018-12-20 07:39 發表

人地一日開四,五個膠貼。如果唔系,屎都無得食
我問左佢地好多次拎啲高官外國護照相出來開下眼界,結果連回應功能都封埋,可見幾民主呢

仲喜歡「賴」西,何解改東名

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]