• 瀏覽: 12,974
  • 回覆: 218
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 木村拓栽 於 2018-12-20 02:44 AM 發表
見人地有民主自己冇,唯有幻想西方的只是假民主,吃不到的葡萄是酸的。

如果西方的只是假民主,為何咁多中國人特別是領導人子女湧向西方做西人?

是否因為假民主總好過冇民主? ...
有一千七百多萬民主英國人投票脫歐, 而家被少數投反對脫歐的人推翻結果, 要再公投, 問題天天纏擾英國一年有多, 其 他民生發展靠邊站, 呢啲民主你羨慕到夠啦。

天氣凍 ,吾好放隻手入袋,吾係,即刻直送上天堂享得永生

引用:
原帖由 木村拓栽 於 2018-12-20 02:44 AM 發表
見人地有民主自己冇,唯有幻想西方的只是假民主,吃不到的葡萄是酸的。

如果西方的只是假民主,為何咁多中國人特別是領導人子女湧向西方做西人?

是否因為假民主總好過冇民主? ...
如果真係咁傻侵就唔會話來美國讀書的中國人都係間諜 !  佢地都係讀完書會返去大陸做野 !  當然會有人選擇定居外國,但呢啲其中係有漢奸即係貪污犯法當未有証據捉佢時就先走去外國移民根本唔係嚮往民主 !

引用:
原帖由 焦急硬硬的羊 於 2018-12-20 10:25 AM 發表
呢度笑個班根本就無能力去其他地方
包括你

呢度係冇民主㗎啦!你仲死喺度做乜!

引用:
原帖由 焦急硬硬的羊 於 2018-12-20 10:44 AM 發表

同你呢d講真係浪費時間,低端人口
咁你死喺度

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-12-20 10:23 AM 發表

有一千七百多萬民主英國人投票脫歐, 而家被少數投反對脫歐的人推翻結果, 要再公投, 問題天天纏擾英國一年有多, 其 他民生發展靠邊站, 呢啲民主你羨慕到夠啦。 ...
有公投總好過冇公投吧。

崇洋媚外的中國人,喜歡西方馬克思主義

引用:
原帖由 Super1 於 2018-12-20 10:45 AM 發表
有公投總好過冇公投吧。
納稅人的錢就係用來一味公投囉

要乜嘢民主,有得做奴才唔好咩!可以舔共匪疴嘅屎,舔得乾乾淨淨,即刻有骨頭咬,又可以做奴才頭目,地位很高啊!
利申:代表舔共西奴狗心底話

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]