• 瀏覽: 6,681
  • 回覆: 105
+11
律政司都係自己友

【本報訊】律政司早前以證據不足為由,決定不就前特首梁振英UGL案提出檢控,之後更爆出律政司做決定前未尋求獨立大律師意見,引起社會質疑有放生梁之嫌,但律政司司長鄭若驊至今仍未有公開解釋,多個民主派政黨昨遊行至律政司司長辦公室抗議,他們再向鄭提出最少六大問題,要她到立法會公開交代。繼特首林鄭月娥後,行會召集人陳智思昨也公開表態,指鄭若驊有需要向公眾交代UGL案細節。

一日未成立獨立專責調查小組,一日都係自己人審自己人。要將689繩之於法,談何容易!

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20181217/20570452

百人

英囯都話唔起訴喎,唔知有幾多人去同英女王投訴呢???
引用:
原帖由 a94922905 於 2018-12-17 09:34 AM 發表
律政司都係自己友

【本報訊】律政司早前以證據不足為由,決定不就前特首梁振英UGL案提出檢控,之後更爆出律政司做決定前未尋求獨立大律師意見,引起社會質疑有放生梁之嫌,但律政司司長鄭若驊至今仍未有公開解釋,多個民主派政黨昨遊行至律政司司長辦公室抗議,他們再向鄭提出最少六大問題,要她到立法會公開交代。繼特首林鄭月娥後,行會召集人陳智思昨也公開表態,指鄭若驊有需要向公眾交代UGL案細節。

...

如果689真的有事澳洲一早告左佢la,e+連英國人都覺得佢是清白的,班友仲吾死心.

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-12-17 09:36 AM 發表
百人

英囯都話唔起訴喎,唔知有幾多人去同英女王投訴呢???

...
要從根本著手:英國識都唔會理。必須成立專責小組調查。

引用:
原帖由 a94922905 於 2018-12-17 09:58 AM 發表

已調查完畢, 確認係清官黎

引用:
原帖由 a94922905 於 2018-12-17 09:58 AM 發表

嘩,仲要即籌一,二億先夠用。又近過年,要辨年貨的。

引用:
原帖由 潮水西流 於 2018-12-17 10:03 AM 發表

已調查完畢, 確認係清官黎
調查成員:
1. 周浩鼎
2. ICAC
3. 律政司長僭建驊

調查結果:
自己友乜都得,無罪釋放。

退庭

引用:
原帖由 KC15 於 2018-12-17 10:06 AM 發表

嘩,仲要即籌一,二億先夠用。又近過年,要辨年貨的。
正苦一萬億填海都捨得啦!
為公義花一、兩億 都值得啦!。

引用:

嗰百人有冇攻民黨d劣師先?
嗰百人有幾多個有法律知識呀?
嗰百人有幾多個係冇攞綜援呢?

引用:
原帖由 a94922905 於 2018-12-17 10:14 AM 發表

正苦一萬億填海都捨得啦!
為公義花一、兩億 都值得啦!。
粗口都要講,這班犯狗,乜L嘢叫公義呀?

引用:
原帖由 KC15 於 2018-12-17 10:16 AM 發表

粗口都要講,這班犯狗,乜L嘢叫公義呀?
公義者乃將惡人繩之於法,將小人揪打

689有冇罪都冇所謂,最緊要捐錢

引用:
原帖由 new文 於 2018-12-17 10:29 AM 發表
689有冇罪都冇所謂,最緊要捐錢
香港人只想見到689 罪有應得。

仲有撕裂香港、扔棄港人普選特首權利、引發佔中等,慢慢先同佢計!

得戈100隻畜牧就咪出黎獻世啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]