• 瀏覽: 31,170
  • 回覆: 385
  • 追帖: 2
+10
【本報訊】「呢12萬係我十多年嘅儲蓄,特首林鄭月娥、前特首梁振英不斷推銷大灣區發展,講到點好點好,我因為信佢哋先一鋪清袋!」任職銷售員的港人江女士,去年5月購入光博匯一個商舖,誰知今年3月前往當地視察,她大表驚訝:「見到工程停頓,擔心樓盤落成遙遙無期,積蓄血本無歸。」江女士去...

十二萬都算小事, 不過就真係反映自從領展出現後, 整貴哂租, 趕絕小商戶, 水漲船高, 私人鋪都大力加價, 就咁香港想創業都好難 !

因此我同小麗大力要求政府放寬簡單墟市發展, 等小本經營和利潤不高的行業有生存空間, 可惜公務員班人月月唔洗點做有糧出, 不知民間疾苦, 只想高地價政策食過世!
中美貿易戰持績, 中國北水不會再滾滾來, 樓市只會愈來愈低, 係政府反思高地價政策治港時間!

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20181214/20568501?fbclid=IwAR0h6BTNfmIiEA4kUIC6LcqrEO-lNOPmyrjqAD6fg0qMffIi2kZLQjSTi0c

對壞人仁慈等於對社會殘忍
對住D見高拜見低踩無人性的會員 黑名單最簡單直接,以免中陷阱

有競爭有進步
壟斷行業收縮
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-12-16 03:25 AM 發表
【本報訊】「呢12萬係我十多年嘅儲蓄,特首林鄭月娥、前特首梁振英不斷推銷大灣區發展,講到點好點好,我因為信佢哋先一鋪清袋!」任職銷售員的港人江女士,去年5月購入光博匯一個商舖,誰知今年3月前往當地視察,她大表驚訝:「見到工程停頓,擔心樓盤落成遙遙無期,積蓄血本無歸。」江女士去...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/20 ...
呢條姓江嘅阿嬋今日有冇屙屎, 如果屙唔出屎又一定係關特首事.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2018-12-16 03:38 AM 發表

呢條姓江嘅阿嬋今日有冇屙屎, 如果屙唔出屎又一定係關特首事.
特首無叫佢屙屎但有叫市民回大灣區創業投資

7婆先話下年推廣大話區
叫7婆攞左大話區居民證先啦

毒果又斷章取義式散播歪道理,
專抹黑, 反中, 反政府畀黃狗睇,

買個鋪都未識選, 仲想話創業,
如果創業一定發, 咁使撚打工呀,
咁江苦主點解唔借多12億隊落去投資呀,
發緊架喎,每年賺個資本10%, 都發個豬頭啦
佢D姨媽姑姐, 唔一齊訓身隊落去,
基本常識都無,  
仲學9人去瀨人,
不撚知所謂

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-12-16 03:25 AM 發表

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/20 ...
早晨97娃娃

貪婪。。。。無咁大隻蛤乸隨街跳架。大陸投資?騙子就最多。

訓身買迷債ma...

其他唔林鄭果D, 留係香港把鬼, 又唔係唔比你走
無腦去邊都死啦

引用:
原帖由 ringo654321 於 2018-12-16 04:09 AM 發表
毒果又斷章取義式散播歪道理,
專抹黑, 反中, 反政府畀黃狗睇,
買個鋪都未識選, 仲想話創業,
如果創業一定發, 咁使撚打工呀,
咁江苦主點解唔借多12億隊落去投資呀,
發緊架喎,每年賺個資本10%, 都發個豬頭啦
佢D姨媽姑姐, 唔一齊訓身隊落去,
基本常識都無,  
仲學9人去瀨人,
不撚知所謂
...
正宗輸打贏要港人,投資根本有風險,就算李生叫你買,都唔好盡信,何況係官員?
其實我想問下呢的所謂投資者,買股票輸錢時,點解唔組織遊行去要求政府賠償,因為政府有收交易稅,變相要負責,係有得賠錢就叫埋我唔該,我唔介意做劣質港人比人恥笑。

姊姊瞓身All in 有無問過娥姐先。而家要人地向你負責。開玩笑!問下個介紹人先啦!

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-12-16 03:45 AM 發表

特首無叫佢屙屎但有叫市民回大灣區創業投資
投資要睇地段,行業前景,香港樓市好唔代表冇銀主盤冇蝕讓盤,就係有盲毛毒報加轉貼員咩都入人地錯,自己冇錯

柒西,你今曰食咗屎未?我去大灣區置業都做了許多功課,也上了多次觀察情況,你條on九婆恰下恰下,乜到吾洗做,等天跌下錢來比你,抵你輸啦!

買樓買舗做生意一定要大掙錢 ,販毒俾人拉香港政府一定要救,如果唔係咁一定係林鄭政府嘅錯。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]