• 瀏覽: 1,697
  • 回覆: 18
中美貿差越來越大

要睇下嗰240萬失業工人嘅性別同年齡先。如果大部份係20至25歲女性,應該唔係問題。

😅
500萬家企業倒閉,至少令200萬人失業。
姐係每家企業員工人數係得半個人,作都作好啲啦

成日都話有幾百萬人失業,大陸工廠又話請吾到人,都吾知邊個先真。

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2018-12-15 03:29 PM 發表
中國官方19日公佈數據,第3季國內生產毛額(GDP) 年比增長6.5%,低於經濟學家預期的6.6%,創2009年第1季以來近10年來最慢增速,反映貿易戰的打擊,加深陸股空頭氣焰,董座、主管「落跑」人數激增。同時,貿易戰引爆外資大撤退,已造成陸企上半年倒閉500多萬家,至少200萬人失業。

為了阻止中國盜取美企技術跟智產權,美國已對中國2500億美元商品加徵關稅,川普揚言,如有必要,美國還有許 ...
浄講中國咁美國而家點

6.6%下降6.5%,中國崩潰?還是反中垃圾心的崩潰?😂

引用:
原帖由 nigel2014 於 2018-12-16 12:04 AM 發表
成日都話有幾百萬人失業,大陸工廠又話請吾到人,都吾知邊個先真。
中國十幾億人,每日百萬人失業有幾奇?😂但同一時間過百人再新就業咁囉😂

引用:
原帖由 nigel2014 於 2018-12-16 12:04 AM 發表
人地反中垃圾,只睇支出,唔睇收入,嘛覺得中國日日要破產囉
但30年都無事,佢地要一早痴咗架啦

如果中國經濟好就唔使簽城下之盟啦。

倒閉500多萬家企業,至少200萬人失業,咁既數字好有問題,500萬家企業倒閉,失業人數無1億都5千萬啦。咁既數字係咪錶示中國大把職位空缺,

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2018-12-15 03:29 PM 發表
中國官方19日公佈數據,第3季國內生產毛額(GDP) 年比增長6.5%,低於經濟學家預期的6.6%,創2009年第1季以來近10年來最慢增速,反映貿易戰的打擊,加深陸股空頭氣焰,董座、主管「落跑」人數激增。同時,貿易戰引爆外資大撤退,已造成陸企上半年倒閉500多萬家,至少200萬人失業。

為了阻止中國盜取美企技術跟智產權,美國已對中國2500億美元商品加徵關稅,川普揚言,如有必要,美國還有許 ...
吊,又嚟依篇野?之前已經喺公海比人笑到暈啦!又嚟依度柒多次?

引用:
原帖由 史波行 於 2018-12-20 12:42 AM 發表
倒閉500多萬家企業,至少200萬人失業,咁既數字好有問題,500萬家企業倒閉,失業人數無1億都5千萬啦。咁既數字係咪錶示中國大把職位空缺,
諗都諗到啦!咁嘅數字!
即係ㄧ個人,打2間公司工?

引用:
誰告訴你大陸工廠請不到人?

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-12-16 07:17 AM 發表
6.6%下降6.5%,中國崩潰?還是反中垃圾心的崩潰?😂
下降到1.65%

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]