• 瀏覽: 2,232
  • 回覆: 32
填海是增加土地供應可行的辦法,既然大嶼發展計劃將來的新増住宅量剛好等於興建時的新増來港人口,必須同時減少每日150單程證, 「明日大嶼」計劃才會真正惠及香港人,否則人均居住面積係冇變。

但減少單程證數量,「民主人士」又有藉口批評「侵犯中港家庭團聚的人權自由。」

引用:
原帖由 反町隆屎 於 15-12-2018 09:08 發表
填海是增加土地供應可行的辦法,既然大嶼發展計劃將來的新増住宅量剛好等於興建時的新増來港人口,必須同時減少每日150單程證, 「明日大嶼」計劃才會真正惠及香港人,否則人均居住面積係冇變。 ...
再寫多次,係香港人申請內地人來港。香港人吾去申請家庭團聚,根本內地人落吾到來。要禁就禁香港人的中港婚姻!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2018-12-15 09:30 AM 發表
但減少單程證數量,「民主人士」又有藉口批評「侵犯中港家庭團聚的人權自由。」
政府幾時怕過「民主人士」批評呢?

做咗先啦。

提示: 違規內容已被屏蔽
房屋,醫療,交通....巳經超出負荷

引用:
原帖由 反町隆屎 於 2018-12-15 09:45 AM 發表
政府幾時怕過「民主人士」批評呢?

做咗先啦。
咪系,邊個批評就DQ邊個..
叫個不舉主任發條問題比反對派議員,一定要回答,做香港特區議員就先要做無恥奶共狗,你要做人就DQ你.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 反町隆屎 於 2018-12-15 09:08 AM 發表
填海是增加土地供應可行的辦法,既然大嶼發展計劃將來的新増住宅量剛好等於興建時的新増來港人口,必須同時減少每日150單程證, 「明日大嶼」計劃才會真正惠及香港人,否則人均居住面積係冇變。 ...
暫停海外人士來香港買樓,以公司名譽買樓,不要150

仲有個d超齡子女
根本係引蝗入港

梗係唔會啦遲啲加碼去到1500 ,下一步取消香港邊界,正式融入祖國懷抱!係咪諗起都好興奮呢?

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 15-12-2018 09:54 發表

乜孟晚舟都系香港人申請佢落嚟?有幾多呢D特別人士來港,香港特衰政府夠膽公開數字嗎?

仲有,你老頂香港行騙長官淋病柒鵝已經聲明不停上日日150X,不是為了香港人團聚(上大灣區一樣可以團個飽)而是為了怕觸犯中共國共產黨紅線.

你仲死撐 ...
你有冇睇過這個計劃

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2018-12-15 10:17 AM 發表

當香港是農場,中共國今日放150隻豬,明日放150隻雞,總之日日放150隻畜牲來香港,
唔比你香港人劏,剩系隨地柯屎一個問題,已經玩死香港
咪啱囉~反正香港咁多黃色狗畜通街仆野,飛禽走獸其冶一爐

唔係民主人權人士會反對 係親中人士會反對 香港同國家 唔比人落黎 係咪傻左 唔落黎 點溝啖香港 所以死都唔會取消

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]