• 瀏覽: 25,798
  • 回覆: 128
  • 追帖: 1
+18
日本造假有乜問題?

引用:
原帖由 一人行 於 2018-12-15 08:45 AM 發表
我喺日本住過,日本新聞不嬲嘩眾取寵,有啲類似今日睇真啲嗰類。
遇到觀眾有興趣嘅大事件,就算已經報無可報,都可以挖啲作啲花邊野繼續講,同期一啲日本人唔太感興趣嘅,就算係國際大事,可以提都唔提。
香港電視台報新聞,唔夠時間可以cut體育新聞,因為諗住冇咁重要;日本電視台調轉,唔夠時間寧願cut一般新聞都唔會cut體育新聞,因為多觀眾睇。
一切收視行先,新聞道德話之你。 ...
花邊野嘩眾取寵不在話下,日本新聞自由度指數係已發展國家之中極低,好多野都唔比報導

引用:
原帖由 chargeurs 於 2018-12-15 11:53 AM 發表
日本造假有乜問題?
女優假高潮
又唔見有人投訴 ?

強國甚麼都是假。

好似套韓劇

呵呵, 日本仔真攪笑.

崇日L仲唔出來死撐?

引用:
原帖由 lam1252 於 2018-12-15 08:40 AM 發表

東方唔覺有做,舉實例吧?
長期上海仔話賣白粉,條柒頭邊有錢做白粉生意窮西一名

先利伸: 藍絲,因為相信是其是,非其非,厭惡黃人扭曲事點散播仇恨。

正題:

我係滑雪愛好者,一年幾十日雪上活動,雪既特質有一定理解。

冇錯,車場同路會有雪車產積雪去路邊,但如果本身雪量不足,產到路邊的高雪堆會係山字型。

而相中,的確見車場已產,記者亦係路邊高雪位拍攝,但重點係者者背後厚雪係平整一片十尺以上差不多高度,而雪面平滑,即不是由車場堆高而是由落雪而成。

事情本來簡單,一政治化就搵位人,事實就扭曲

好大的風

附件

DanG22l.jpg(165.04 KB)

268_1.jpg(173.04 KB)

DmO0KVLVsAAZGm9 (1).jpg(204.53 KB)

DmO0KVLVsAAZGm9 (1).jpg

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]