• 瀏覽: 13,419
  • 回覆: 135
+3
引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2018-12-15 12:02 AM 發表
本土人士一9樣

港鐵改例不準黃絲本土狗剩搭火車!

地鐵加價就 積極,成個月台揾個職員都無,閘囗同月台無人把守,推咩入閘有撚人知,坐完出埋閘都無人理,就算捉倒咪又係放生……D罰則如同虛切

引用:
原帖由 ol-ivy 於 2018-12-14 11:06 PM 發表
港鉄職員去了哪?
地鐵在地底D員工潛晒水

職員睇唔到, 冇計.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-12-15 01:23 AM 發表
其實拆碌的意義在哪裡? 又迷咁阻人 .
要搬運單車用的士或call貨van啦…依D單車L…正窮西

全文重點,大陸仔

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2018-12-15 02:18 AM 發表
路權L就係乞人憎﹗
泥鬼同貨櫃車招呼吓路權L啦……送佢地一程,早D到終點,早登極樂。

引用:
原帖由 hermanqk 於 2018-12-14 10:50 PM 發表
我都見過相同情況 ...
見過上環推住單車係月台行,可能係西人,冇人咁鬧

重型車輛替天行道,一見單車L即收鳩佢皮見-隻收一隻!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-12-15 09:36 AM 發表
見過上環推住單車係月台行,可能係西人,冇人咁鬧
可能係
唔識得用英文去鬧 ...

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2018-12-14 11:59 PM 發表
踩左車十幾年..第一次見"大陸仔" 來香港踩RB..
條友九成係港人.
Road bike,仲要係Focus disc brake,架車又冇裝行李架,我就唔信會係大陸仔

又賴是大陸人

唔好只講呢個,成日都見好多香港人都係咁成架車帶入地鐵啦

引用:
原帖由 世上只有…… 於 2018-12-15 08:57 AM 發表

仲有,講普通話唔一定係大陸人呆灣坐捷運都唔使拆6
其實香港已經比上不足比下有餘了。鐘唔鐘意都好.啦。不過時興以自為中心,唔鍾意守法。若批評現今都會比人反批評,道德L。但奇怪在香港好多人話法治好重要喎😬

人家路權L王國台灣比入其實是有站頭及時間限制的,摺車一定要打包。日本唔洗諗,一般大車摺車都要先打包。 人家都很自律,互相尊重,玩得開心。

不過好多香港人自律不是核心價值,但搞笑是其他地方同樣或更嚴苛的規定,都不會批評只會遵守。先唔講可全車入在香港可以洐生的問題,佢地只會在香港講到幾差幾差.....  先以不守規舉去反對反對。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]