• 瀏覽: 4,728
  • 回覆: 53
冇雙重標準喎!

對待畜牲當然要用畜牲嘅標準
對人類就用人類嘅標準

處置中華人民共和國人,全世界當然都應該用共產黨嘅標準,知冇?

我無記錯上次都係俾人問到口啞啞但係好似唔係呢個

老美係雙重標準嘅代言人,全世界只要係人類都知。
淨係沙特呢個國家,女人近年先可以駕駛汽車呢d咁冇人權嘅事,我都冇聽過老美制裁過,仲要無限支持。
冇他嘅,最緊要你俾著數美國佬,有著數你獨裁過北韓佢都支持你。

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-12-13 09:54 PM 發表
冇雙重標準喎!

對人類就用人類嘅標準

處置中華人民共和國人,全世界當然都應該用共產黨嘅標準,知冇? ...
又唔好咁講,邊係雙重標準。
一個指控係詐騙美國銀行,即使引渡去美國,人地司法獨立,有法庭審,又唔駛電視認罪,無證據都唔會判有罪架。

另一個呢,拉的一方都講唔出告乜?未作好告乜,哦,NGO管理法?

係咪太可笑呀,後者一類機構好似 Humane Society International 最衰就係狗肉節話人地食狗肉囉。

前者如果係事實,所犯情節特嚴重,對他國金融體影響特別惡劣。

引用:
原帖由 wasana 於 2018-12-13 11:01 PM 發表

你打英文,
佢有排查。
慢慢等啦
甘你同唔同意對付中華人民共和國人要用共產黨嘅標準先?

引用:
原帖由 sing9304 於 2018-12-13 10:30 PM 發表
老美係雙重標準嘅代言人,全世界只要係人類都知。
淨係沙特呢個國家,女人近年先可以駕駛汽車呢d咁冇人權嘅事,我都冇聽過老美制裁過,仲要無限支持。
冇他嘅,最緊要你俾著數美國佬,有著數你獨裁過北韓佢都支持你。 ...
甘用共產黨嘅標準對付中華人民共和國人有乜問題先?

好老實講,如果美國打著普世價值、人權公義.....乜乜柒柒虛浮東西,使人反感,但是,為咗銀両,美國企業賺多D,美國強勢持續,小弟覺得無可厚非,一齊重於實利,美,中之間經濟已經是零和遊戲。

引用:
原帖由 fb5868293 於 2018-12-15 09:13 AM 發表

人權公義? 睇下卡舒吉被肢解案,軍火照賣,沙特蝗儲 完全冇事喎!
閣下一腳踢爆,個帖即刻靜哂

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-12-13 09:54 PM 發表
冇雙重標準喎!

對人類就用人類嘅標準

處置中華人民共和國人,全世界當然都應該用共產黨嘅標準,知冇? ...
全中國當然都應該調你攞油,知冇?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]