• 瀏覽: 10,244
  • 回覆: 179
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 helloling 於 2018-12-13 11:06 AM 發表
中美貿易關係終於有緩和跡象,美國大豆出口局引述行業數據,中國於過去24小時合共向美國供應商訂購150至200萬噸大豆,預期將於明年第一季付運,預計大部份將透過太平洋西北部港口付運。...

恭喜中國的豬 , 終於有美國 ...
係呀....! 你全家都快有美國豆食...唔駛要再餓親咁慘...堅係大把人都戥你地一家開心....

引用:
原帖由 焦急硬硬的羊 於 2018-12-13 02:12 PM 發表

大陸豬有得食已經好好,重嫌三嫌四?唉…,講就兇狠,結果咪不堪一擊
餓親你就唔好啦

引用:
原帖由 helloling 於 2018-12-13 11:06 AM 發表
中美貿易關係終於有緩和跡象,美國大豆出口局引述行業數據,中國於過去24小時合共向美國供應商訂購150至200萬噸大豆,預期將於明年第一季付運,預計大部份將透過太平洋西北部港口付運。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20181213/720pix/1544668108_68dc.jpg

恭喜中國的豬 , 終於有美國 ...
其實你知唔知未反枱之前,大陸同美國買幾多大豆嘎?

引用:
原帖由 焦急硬硬的羊 於 2018-12-13 02:20 PM 發表

習大一出門,除左派錢,重識做乜?未傾掂就要馬上買番野…
1帶1路又係話派錢架

又話唔買,做乜又買返, 一於唔食佢

引用:
原帖由 refugee 於 2018-12-13 11:10 AM 發表

由3300降至0,再俾返小小150-200既甜頭你,已經夠令美國人覺得贏左
即係點都要跪低啦

無計啦,係美囯農民乞求叫 G 總統求中國買,當幫下人啦。

你知啦,有樹皮食都好,食民主自由係唔飽㗎,睇俾「本土」就知。
引用:
原帖由 焦急硬硬的羊 於 2018-12-13 01:53 PM 發表

買咁多做咩,豬瘟都就快死曬,中國人又喜歡食樹皮,咁快投降,真無用

引用:
原帖由 refugee 於 2018-12-13 11:10 AM 發表

由3300降至0,再俾返小小150-200既甜頭你,已經夠令美國人覺得贏左
最主要係,你地話唔會買,睇邊個死先...唔買就連1粒都唔好買...又唔好話買少少la..我食花生睇美國點死 ga Mah....

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-12-13 11:29 AM 發表
中國於過去24小時合共向美國供應商訂購150至200萬噸大豆

厲害,今次中國及時出手救美囯豆農,唔係美囯人慘過豬。

...
跪一跪低對習豬頭嚟講好易啫
跟手仲要降汽車入口稅呀

中國的豬,終於有野食,唔使食草啦!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]